Taller
TOCS DE CAMPANA
Dissabte 17 de novembre
Torrelavit
Sala d’Actes del Casal de Cultura
6 de la tardaCoordinadora: Ângels Travé i Rafol

L'Institut d'Estudis Penedesencs, com antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya, participa en aquest programa de Tallers de Memòria Oral, que ja arriba a l’onzena edició.

Els records dels tocs de campana a les poblacions de la vegueria del Penedès seran l’eix d’aquest taller de memòria oral. S’iniciarà el taller amb una xerrada de Jesús Martínez, membre del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona, dels Campaners de Santa Maria de Montblanc i educador de Còdol Educació. A continuació es farà una taula rodona amb la participació de campaners  campaneres de Vilafranca del Penedès, de l’Arboç, de Cubelles i de Sant Pere de Ribes que aportaran els seus coneixements per a la salvaguarda d’aquest patrimoni. Finalment es convidarà a intervenir a persones del públic a explicar els seus records sobre els tocs de campanes.

Els resultats d’aquest taller serviran per a complementar la recerca que s’està fent l’antropòloga Maite Hernández des de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.

https://immaterialpenedes.cat/

El taller es obert a tothom i molt especialment a les persones que han estat o són campaners o campaners a les poblacions de la vegueria del Penedès.

Més informació al correu electrònic: iep@iepenedesencs.org o al telèfon 669882959.

Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs amb conveni amb l’Ajuntament de Torrelavit.

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, l’Institut Ramon Muntaner i Obra Social La Caixa.

Activitat de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de CatalunyaVeure l'arxiu adjunt: Cartell _Campanes_Torrelavit.pdf

Veure l'arxiu adjunt: Llibret_Taller_Memoria_Oral_18_19.pdf


Com arribar-hi:

Taller TOCS DE CAMPANA
Properes activitats
25 d'abril
2019
8 de la tarda
27 d'abril
2019
Dos quarts de set de la tarda
En record d'Amàlia Soler de Tord
Vilafranca del Penedès
03 de maig
2019
15à Edició del RECERCAT
Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019