INAUGURACIÓ DE LA 9A MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ETNOGRÀFIC A LA FILMOTECA DE CATALUNYA
Dimarts 18 de juny
Barcelona
Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya
Dos quarts de set de la tardaEl dimarts 18 de juny, a les 18.30 h, s’inaugura a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial de Catalunya (OPEI). L’entrada és gratuïta.

Aquesta sessió inaugural està dedicada a la pedra seca per celebrar la recent inscripció de l'"Art de la pedra seca: coneixements i tècniques" a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO). Hi col·labora l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional, entitat integrant de la xarxa de l’OPEI.

S’hi projectaran:

Vídeo-presentació de la candidatura de l’art de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO (2018, 10 min.)

“Barraques de pedra seca (a Mont-roig del Camp)” (2006) de Martí Rom (30 min).

“Picant Pedra” (2018) d’Antoni Martí (33 min).

Al llarg de l’estiu i de la tardor es projectaran altres documentals  de diferents tems a diferents poblacions del país, en el marc de la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, en la qual participa l’IEP, enguany amb una projecció que tindrà lloc dins els actes de l’Ecofira de Sant Cugat Sesgarrigues.

Serà el dissabte 28 de setembre, a les 8 del vestre, a l'Aduditori del Centre Cívic. Es projectarà el documental "Restauració de barraques de pedra seca" (15' 30''), de Núria Repiso (TN Produccions) Un grup de veterans excursionistes expliquen la seva afició per a la restauració de barraques de pedra seca i altres elements, com forns de calç, marges, etc. El documental mostra els treballs de reconstrucció d’una barraca del terme municipal d’Olèrdola (Alt Penedès), realitzats per membres del Grup Pedra Seca del Centre Excursionista del Penedès.

Podeu veure tota la programació de la Mostra en l'arxiu adjuntVeure l'arxiu adjunt: Programa_9a_mostra_cinema_etnografic_2019.pdfCom arribar-hi:

INAUGURACIÓ DE LA 9A MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ETNOGRÀFIC A LA FILMOTECA DE CATALUNYA
Properes activitats
28 de setembre
2019
8 del vespre
11 d'octubre
2019
7 de la tarda
13 d'octubre
2019
12 del migdia
18 d'octubre
2019
X TROBADA PEDRA SECA
El Pinós - Vinalopó Mitjà - Alacant