II Congrés Internacional: Els jocs en la història
08 de novembre 2019 - 10 de novembre 2019

Castelló de la Plana
Àngels Travé, coordinadora de l'IEP per l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès (IPCIP) assistirà al Congrés i a la "Festival Maestrat Games"


La població de Castelló acollirà els dies 8 i 9 de novembre de 2019 el II Congrés Internacional: Els Jocs en la història. La Diversitat lúdica a l’escola i al temps lliure, per a parlar del joc en totes les seves vessants i des de diferents perspectives i disciplines. Els organitzadors, la Universitat Jaume I, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Cultural La Tella, han obert aquesta setmana el termini per a presentar comunicacions i pòsters, termini que es tancarà el dia 10 de setembre d’enguany.

Els àmbits temàtics en què es pot participar són les àrees en què es divideix el congrés:

   - Diversitat cultural i interculturalitat a través de les manifestacions lúdiques.

   - Didàctica i pedagogia del joc i de les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional.

   - El joc com a element inclusiu i terapèutic.

   - El joc com a eina educativa en el temps lliure.

   - Les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional i el joc de taula i tauler a l'educació infantil, primària i secundària.

    -El joc al llarg de la història i com a patrimoni cultural immaterial.

El congrés té com a objectius comparar manifestacions lúdiques i presentar i intercanviar experiències de diferents regions i en diferents àmbits del joc com el d’oci, l’educatiu i la festa tradicional; valorar la importància del joc com un element inclusiu i imprescindible per al desenvolupament de la salut física i mental de la persona, entre altres.

A més de la part més científica que tindrà lloc a Castelló aquests dies 8 i 9 de novembre, el dia 10 de novembre el poble de Sant Mateu acollirà una part més pràctica i lúdica amb el Festival Maestrat Games. En aquest cas, entitats i participants de diferents regions com la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Catalunya o l’Aragó coordinaran jocs i tallers de birles, de pilota valenciana, etc.

Més informació a: https://sites.google.com/view/jocsenlahistoria/

Veure l'arxiu adjunt: TRIPTIC_II _Congres_Internacional_Els jocs_el_la_historia.pdfCom arribar-hi:

II Congrés Internacional: Els jocs en la història
Properes activitats