AGENDA >> DETALL D'UN ACTE

Un viatge submarí per l’Alt Penedès

Diumenge 23 de març
Gelida
Campo de futbol
Nou del matí

Un viatge submarí per l’Alt Penedès és un itinerari  per oferir-vos  una nova visió del paisatge. Tanmateix, donar-vos elements bàsics per interpretar el paisatge penedesenc. Entre 16,4 i 14,6 milions d'anys va succeir una intrusió d’aigües marines que inundà bona part del fons de depressió del Vallès- Penedès, en gairebé dos milions d ‘anys , és temps suficient per  crear-se estructures geològiques marines. El motiu d aquesta sortida es  doncs, poder visitar i conèixer les particularitats d’aquest mon submarí, avui entre vinyes.

 

En aquest context, el nostre paisatge quotidià constitueix un referent per entendre l‘evolució de l’entorn natural i de l’espai que l’ha generat. En clau d itinerari paleontològic visitarem tres punts d’interès geològics  situats als termes municipals de Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Sadurní d’Anoia, que ens ajudaran a interpretar i  fer intel·ligible el nostre paisatge més tradicional

 

El viatge submarí us proposa una immersió hipotètica, d’entorns ecològics submarins, des de  zones costaneres, de plataforma, de fons de badia, fins a veritables esculls de coral·lins, amb l’objectiu de disposar d’eines interpretatives per les vostres futures sortides penedesenques.

 

Un viatge submarí per l’Alt Penedès pretén ser una descoberta per a fer intel·ligible el nostre paisatge quotidià. Un referent per entendre l’evolució de l’entorn natural i de l’espai generat. En clau d’itinerari paleontològic, volem presentar-vos uns punts d’interès geològics que ens ajudaran a interpretar i descobrir el paisatge penedesenc més submarí. En definitiva, descobrir el paisatge científic com empremta intel·ligible del paisatge quotidià.

Visitem els vestigis del Penedès submarí entre els 16,4 i 14,6 milions d’anys, de l’època del Miocè. Visitem indrets ecològic de costa, fons de badia i zones deltaiques.

 

Aquests itinerari requereix poder desplaçar se en cotxe a tres municipis relativament propers com Gelida, Sant Llorenç d Hortons i Sant Sadurní d Anoia, la qual cosa vol dir que la gestió de vehicles és un tema important. Per anar bé, haurem de ser com a molt uns 5  o 6 vehicles plens.

 

Les pistes que es visiten poden estar en mal estat, per tant un 4 x4 el fa el vehicle més adequat.

 

Penseu de portar esmorzar, una bastó i un calçat adequat per anar pel bosc.

 

Lloc de trobada serà a la zona d’aparcament del camp de futbol de Gelida, a les 9 a 9:15 hores durant un diumenge del mes de març

Temps de 9 a 14:30 hores

 

Llocs de visita:


  1. Torrent de can Torrents a Gelida ( Salvatallat), indret molt proper al camp de futbol. ( esmorzar).Visita a la Plataforma terrígena ondulada i fons de la conca submarina.

  2. Sortida cap a Sant Llorenç d’Hortons ( BV 2249), prendre camí rural cap a Can Mata i can Raimundet per visitar punt geològic registre de la regressió marina, pedrera romana del pont del diable de Martorell li salt d’aigua.

  3. Visita a l’escull coral·lí de Sant Sadurní d’Anoia. Prenen carretera de Sant Llorenç d Hortons a Espiells per prendre carretera (BC2241) sentit Sant Sadurní.entrar al nucli de Sant Sadurní fins al carrer Pallars. Visita escull coral·lí. Interpretació de la successió ecològics d’un escull. Algues coral·lines. Esculls del Penedès. Fi de la visita.

 

 

Un viatge submarí per l’Alt Penedès 
 

Warning: include(menu_total.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in D:\inetpub\webs\iepenedesencsorg\nova\acte_nou.php on line 145

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'menu_total.php' for inclusion (include_path='.;C:\PHPVersions\PHP52\includes') in D:\inetpub\webs\iepenedesencsorg\nova\acte_nou.php on line 145