DETALL D'UNA NOTCIA

La coordinaci i una major visibilitat de loferta centren les propostes dels debats a lentorn del Llibre Blanc de la Cultura al Peneds

08 de febrer de 2014
rtvvilafranca.cat
Goretti MartnezAquest dissabte es van presentar les propostes que han sorgit dels debats a lentorn del Llibre Blanc de la Cultura al Peneds a les Caves Miquel Pons de La Granada.

La presentaci daquests resultats tanca el cicle que es va iniciar a la primavera de lany passat amb limpuls de lInstitut dEstudis Penedesencs per a elaborar un Llibre Blanc que recolls loferta cultural en un sentit ampli de les comarques de lAlt Peneds, el Baix Peneds i el Garraf. En aquell moment, la diagnosi detectava punts forts com la importncia de la cultura popular i folklrica, el ric teixit associatiu i una bona xarxa dequipaments culturals. Per tamb punts febles que han acabat constatant els debats posteriors, com la descoordinaci de les propostes al territori o la manca duna projecci unitria de la cultura al Peneds. Fruit de les taules sectorials i transversals que shan anat celebrant, ja han comenat a sorgir iniciatives que volen evitar aquesta descoordinaci i poca visibilitat, com el fet que les regidories de cultura de les capitals de les tres comarques estiguin en contacte.

Ara, la voluntat de lIEP s que el procs no quedi en una via morta. Per tant proposen la creaci duna taula de seguiment.

El procs que sha seguit al Peneds amb lelaboraci del Llibre Blanc tenia lobjectiu de collocar la cultura al centre del debat territorial i poltic. Lexperincia ha estat pionera, sobretot perqu recull lactivitat de tres comarques diferents, i est servint dexemple per a altres parts del territori.

Durant lacte de dissabte es va lliurar als assistents la publicaci en format paper dels relats de les taules que shan fet en el marc de lelaboraci del Llibre Blanc.

 
 
Documento sin título