Tot passejant pel municipi: Sant Joan del Lledó, muntanyes de les Canterelles, Can Grau, Can Barceló, l’Artiga, les Valls i la Roca
Diumenge 2 de març

Diumenge 2 de març
Sant Martí Sarroca
Parc de la Pau
Nou del matí

La ruta d’aquest mes correspon al recorregut marcat pels organitzadors de la Cursarroca. La primera part de l’excursió segueix camins amples i veïnals que acaben endinsant-se a la muntanya. La segona part anirà pujant i baixant pels boscos de Can Grau, Can Barceló i l’Artiga. A la foto, articipants en la caminada travessen una palanca al paratge de les Valls, sobre la riera de Pontons, al tram final de l’excursió.

L’arribada del mes de març dóna accés a les caminades d’El Martinet. Desprès de dos mesos de descans, aquest 2014 toca posar-se les piles i començar la temporada amb forces renovades.

És sabut que molts dels que vénen a caminar ja estan en forma perquè pràcticament no paren de passejar pel país, per no dir la majoria. A partir d’ara, aquestes caminades de Sant Martí són una possibilitat més de conèixer aquest indret del Penedès.

Com ja es va fer el març de l’any passat, la primera caminada de l’any ofereix la possibilitat de seguir el mateix recorregut que van organitzar els companys de Fent Amics, en la Cursarroca de l’any anterior. El novembre del 2013 van marcar un circuit de 12.300 metres per la zona més muntanyosa del municipi, amb un desnivell acumulat de 547 metres. Això d’entrada pot espantar algú, però per la manera com es farà resulta força assequible. El ritme de la caminada és més tranquil perquè, com es costum, es va amb grup i s’inverteix tot el matí, amb aturada per esmorzar inclosa.

La primera part de l’excursió recorrerà camins amples i veïnals que acabaran per endinsar-se a la muntanya, convertint-se en petits carreranys o corriols que van pujant gradualment a la zona de les Canterelles. La segona part serà tot muntanyós i s’anirà pujant i baixant per dins dels boscos de la zona de Can Grau, Can Barceló i l’Artiga. La tercera i última part esdevindrà la baixada de la muntanya per arribar a la cota de la riera de Pontons, a la feréstega zona de les Valls. Des d’allà es pujarà a La Roca per baixar després fins al Parc de la Pau.

Sols cal portar l’esmorzar, aigua i un bon calçat, per evitar les molèsties d’alguns trams més pedregosos del recorregut, i ganes de caminar per descobrir la natura en estat pur.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>