Albert Tubau parla dels nous reptes de la societat del segle XXI a la conferència institucional

Publicat a rtvvilafranca.cat
12 setembre 2016
Josep Mª Soler

 

Els actes amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilafranca comencen sempre la vigília de l’11 de setembre amb una conferència organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca .

L’encarregat de presentar al conferenciant va ser el regidor de Cultura, Raimon Gusi, que va recordar la trajectòria d’Albert Tubau, vinculada a la recerca d’història local i comarcal al Penedès. També es va mostrar satisfet de poder compartir novament un acte junt amb el president de l’IEP, desprès d’haver-lo acompanyat també a la inauguració de la nova se de l’entitat al carrer Banys.

Albert Tubau va centrar la seva conferència en el tema dels exiliats i refugiats, i de la cultura i el territori en temps de diferències. Va començar el discurs remarcant que el món s’ha fet petit i barrejat, i que aquesta situació exigeix noves formes de mentalitat més obertes. Va parlar de les identitats, utilitzant el seu cas personal, nascut a Vilafranca però vilanoví.

En relació a la commemoració de l’11 de setembre va recuperar algunes informacions relatives al Penedès.

I va recuperar ben aviat el seu fil argumental centrat sobre tot el en fet que el Penedès, com Catalunya, ha estat terra de pas i d’acollida, tot i que en determinats moments també ha vist l’exili de la seva gent.

En aquest sentit va reclamar sensibilitat per els problemes que afronta el món en aquests moments. A nivell local, les entitats i associacions poden col·laborar per afrontar aquest repte.

Tubau va recordar també la lluita per la identitat del territori de la Vegueria Penedès que va iniciar l’IEP el 2004, i en relació als reptes polítics que afronta Catalunya també va parlar de construir un nou país que tingui en compte també l’acollida a aquells que ho necessiten.

Finalitzada la conferència l’alcalde, Pere Regull, va felicitar al president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, i va apuntar els diferents temes que havia anat esbossant i que podrien ser motiu per una conferència sencera.

Regull va constatar també la necessitat de continuar organitzant un acte com el de la conferència institucional i el fet que per el futur del país serà clau la unitat de la majoria de forces polítiques i social.

L’acte es va cloure, com és tradicional, amb el cant de l’himne dels Segadors per part de tots els presents al saló de sessions.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>