Notícia a Penedès TV
Ramon Arnabat i Adrià Cabezas presenten “El Penedès sota les bombes”, a Vilafranca

25 de gener de 2013
rtvvilafranca.cat 
Sílvia Delgado

Editat el desembre passat per Cossetània, El Penedès sota les bombes és la publicació número 187 de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Després de diverses presentacions arreu de la Vegueria, dos dels seus autors presentaven ahir dijous el volum a Vilafranca, en el marc de les Festes de Sant Raimon 2013.

El Penedès sota les bombes fa la crònica del setge aeri patit a l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf del 1937 al 1939.

Al Penedès es van viure atacs en gairebé totes les modalitats existents al llarg de la guerra, i amb bombarders que bé podien ser potents avions trimotors o bimotors i també, hidroavions.

Al llarg de més de 400 pàgines, el llibre intenta respondre què havia succeït perquè es produís aquest atac tan aclaparador durant més de 20 mesos, quants atacs es van produir i quanta gent hi va morir.

Un dels autors del llibre, el doctor en Història i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Ramon Arnabat, destaca que tot i centrar-se en el Penedès, és extensiu a tot Catalunya.

El Penedès sota les bombes comença amb una primera part més teòrica sobre Aviació i guerra i continua amb la Defensa passiva i activa al Penedès i els resultats dels atacs aeris al Penedès.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>