L?IEP obre la convocatòria per proposar els reconeixements culturals del 2015 Imprimeix
Cultura - VILAFRANCA - EL 3 DE VUIT

IEP-webL'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) ha obert la convocatòria dels Reconeixements Culturals del Penedès Collita 2015 que bianualment entrega en el marc de la Festa de la Cultura del Penedès que enguany arriba a la quarta edició i que, coincidint amb la capitalitat cultural, es lliuraran a l'auditori de Vilafranca el proper 8 de maig. Nascuda el 2009 la iniciativa va néixer per retre homenatge a les persones, entitats, empreses, col·lectius i administracions per la tasca realitzada en favor de la cultura penedesenca a les comarques de l'Alt i Baix Penedès i Garraf. En concret són quatre els reconeixements que s'entreguen. la mitjana anual són unes 40 candidatures en total les que es presenten a cada convocatòria.


El Santiago Rusiñol de les Arts, per la tasca de creació artística; l'Emili Giralt de Recerca, per persones i entitats en els diversos camps del saber relacionats amb el Penedès; el Teresa Besora de Promoció i divulgació cultural, un reconeixement en favor de la cultura penedesenca en general i el Pau Casals de Trajectòria i compromís cultural per la llarga trajectòria de compromís amb la cultura penedesenca.

Totes les persones, entitats i administracions poden presentar propostes fins el 20 d'abril. Es pot fer omplint una fitxa que es pot descarregar a la pàgina www.iepenedesencs.cat que cal adreçar al correu reconeixements@iepenedesencs.org. A partir del 20 d'abril el jurat, format pel president de l'IEP, Ramon Arnabat, l'alcalde de Vilafranca, un membre de l'IEP i quatre persones representatives del món cultural penedesencs seran els qui decidirà els quatre reconeixements. El premi serà l'obra escultòrica de Xavier Cuenca, "Dona fulla", dissenyada expressament.