BLOC DE LA SECCIÓ DE TOPONÍMIA18 d'abril de 2009

Grup d'Estudis Toponímics de l'IEP
El Grup d'Estudis Toponímics de l'IEP està integrat per persones interessades en l'estudi de la toponímia del Penedès i dels voltants. Cada tres mesos fan una trobada en un poble diferent del Penedès per intercanviar projectes i coneixements.

Des d'aquí podreu conèixer les persones que integren el grup i la manera com posar-vos-hi en contacte.Membres del Grup
Membres del Grup.pdf

Retornar a dalt


17 d'abril de 2009

Crònica de la reunió del 14 de març a la Múnia
En el Centre Polivalent del carrer Anselm Clavé núm. 11 de la Múnia, es va celebrar la primera trobada de l’any de la Secció de Toponímia, una de les més nombroses de les convocades pel col·lectiu toponímic.

Amb la presència del senyor Alcalde i de la regidora Cristina Ros, hi assistiren cinc persones més del municipi, gairebé totes grans i prou coneixedores del terme.

Pel que fa als nostres habituals representants del GET, van venir els amics de la Bisbal/El Montmell, de Toponímia Medieval del Baix Penedès i Camp de Tarragona, de Sitges, de Sant Sadurní/Subirats, d’Olesa de Bonesvalls, de Vilafranca/Calafell i de Vilanova i la Geltrú/Olivella. Excusà la seva presència el consoci de Santa Oliva. Però, en aquesta ocasió, vam tenir la sort de comptar amb un nou estudiós de Bellvei, en Josep Solé, que l’endemà ja treballava en els noms de lloc de Bellvei i ens demanava poder-ho fer en els de Castellet que hi ha en la seva rodalia. Amb l’aportació de Bellvei i Castellet i la Gornal, la Matriu del Penedès ja arriba a més de dotze mil entrades.

Resumint, en una bonica llarga taula s’hi van aplegar disset persones interessades en la temàtica dels noms de lloc.

Fetes les oportunes presentacions, fou exposat a les novelles amistats el projecte del nostre grup, al qual la regidora va proposar adherir-se, car tenia la col·laboració de gent experimentada.

Quant a la resta de concurrents, cadascun va explicar com anava la seva collita particular i els normals problemes de recerca.

Es va quedar a trobar-se novament la primera quinzena de juny.

 


Retornar a dalt 

 


Activitats | Notícies | Que ès l'IEP | Contactar | Estadístiques| Mapa del lloc | Informació legal | Disseny web

Institut d'Estudis Penedesencs | Ferrers, 54 - Vilafranca del Penedès
Sant Pau, 13 - Vilanova i la Geltrú | Major, 18 - El Vendrell