Free cookie consent management tool by TermsFeed Capelletes a domicili

CAPELLETES A DOMICILI

Estem fent la recerca per l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès sobre l’existència de “Capelletes a domicili” i fem una crida a enviar-nos fotografies d’aquestes capelletes i dels circuits que encara es fan a les poblacions de les comarques de la vegueria Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i part meridional de l’Anoia).

La majoria de capelletes (caixeta de fusta amb nansa) són de la Sagrada Família però també existeixen amb imatges d’un sant o d’una marededéu. L’objectiu és salvaguardar aquest element patrimonial que s’està perdent.

Les fotografies rebudes serviran per aquesta recerca i algunes es penjaran al web de l’Institut d’Estudis Penedesencs i a les xarxes socials “Immaterial Penedès”.

Característiques i format de les fotografies:

Format: JPG o TIF.

És imprescindible que tinguin títol, data, autor/a i localitat on pertany la capelleta.

Pot participar tota persona major de 16 anys.

Les fotos s’han d’enviar a immaterial@iepenedesencs.org i han de ser un arxiu adjunt o un wetransfer, no incrustades en el missatge.

Es poden enviar imatges fins el 17 de gener de 2021.

La tramesa d’imatges suposa la cessió gratuïta de les mateixes, que podran ser utilitzades tant per l’IEP com per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya en publicacions, web, blogs, xarxes socials i altres accions (exposicions, etc) que tinguin caràcter cultural, de recerca i sense finalitat comercial ni afany de lucratiu, però sempre es reconeixerà l’autoria de l’obra, citant el seu nom i cognom a tota activitat on la fotografia pugui aparèixer

Drets d’imatge dels fotografiats

Cada autor cal que disposi del permís signat per la persona que aparegui a la fotografia si està de cara i pot ser reconeguda, per donar compliment amb la legislació de protecció de l’imatge i de drets de protecció de dades (Reglament UE 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016).

Tractament de les dades personals del participants

En compliment al citat reglament, les dades proporcionades per qui en faci arribar fotografies seran tractades amb la base legal del consentiment de qui les cedeix, qui disposarà dels drets d’accés, supressió, rectificació, oposició, portabilitat o limitació mitjançant correu electrònic a l’adreça dades@iependesencs.org o per escrit IEP carrer Banys, 11 – 08720 Vilafranca del Penedès. Les dades es conservaran pel període legal o contractual previst o mentre es mantingui el consentiment de l’interessat. Les dades recollides per l’IEP es cediran també a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya per raó que siguin incorporades junt amb les fotografies, llevat aquest cas no es farà cessió de les dades recollides, excepte obligació legal.

Penedès, desembre 2020.