Caminada per la ribera del Riu Foix
Diumenge 14 de maig

Diumenge 14 de maig
Sant Martí Sarroca
Parc de la Pau
9 del matí

Una bona part del recorregut passa per dins d’una extensa vegetació clàssica de ribera, gaudint d’una àmplia gama de colors molt vistosos i primaverals.

L’espectacle natural d’aquest corredor biològic de la conca del riu Foix es més que aconsellable. En aquesta ocasió, la caminada comptarà amb el naturalista penedesenc Xavier Bayer, estudiós i coneixedor de la natura que comentarà sobre el terreny la fauna i vegetació del entorn del trajecte.

Recomanable, és la paraula per classificar aquesta caminada primaveral que recorre els vorals del riu, per on hi passa el curs d’una de les principals corrents fluvials del municipi martinenc, el Foix . En aquesta època, la vegetació mostra tot el seu encant paisatgístic i acolorit. Un passeig agraït abans no arribi la calor estival.

La caminada comença al Parc de la Pau i es va a trobar el riu Foix al indret dels horts, al bosc de Fumet. S’inicia el recorregut seguint la llera del riu per camins, corriols o al costat mateix de l’aigua. Es creua el riu 6 o 7 vegades, dependent del seu cabal i per llocs ben diversos: per una palanca, per sobre de pedres i també per dins de l’aigua. Cal doncs anar ben calçat. Aquesta part del recorregut acaba al pont de can Sogas, des d’on es retornarà al punt de sortida per camins rurals i agrícoles.

Recomanem portar un bon calçat, aigua i esmorzar.

Organitza: El Martinet, programa “Tot Passejant pel Municipi”

En conveni amb l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Activitat d’Etnologia en Xarxa del programa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>