“El parlar del Penedès”, xerrada sobre les característiques del parlar penedesn
Dijous 3 d’abril

Dijous 3 d’abril
Vilafranca del Penedès
L’Agrícol
Set de la tarda

Ramon Marrugat explicarà les característiques del parlar del Penedès en l’inici dels cursos de català i el Voluntariat per la llengua a Vilafranca.

La conferència forma part d’un cicle de xerrades que organitzen l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) i els centres de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf i de Tarragona

El dia 3 d’abril, el filòleg i llibreter vilafranquí Ramon Marrugat farà una conferència sobre el parlar del Penedès, en general, i les característiques específiques del parlar vilafranquí, en especial, com a inauguració del segon quadrimestre 2013-2014 dels cursos de català per a adults i el Voluntariat per la llengua. L’acte es farà al local de L’Agrícol (passatge d’Alcover, 2) i començarà a les 7 de la tarda.

Abans de la conferència, a les 6, hi haurà la presentació de la nova edició del programa Voluntariat per la llengua, en què es donaran orientacions per al bon funcionament de les parelles lingüístiques, es lliurarà el material de suport i s’informarà de les activitats que es duen a terme per reforçar les trobades de les parelles.

Cicle “El parlar del Penedès”

 Aquesta conferència forma part d’un cicle de tres xerrades que es va iniciar a Vilanova i la Geltrú,el 25 de març passat, i es clourà al Vendrell, el 24 d’abril (al Centre Cívic L’Estació, avinguda Jaume Carner, 1). El cicle té el títol genèric de “El parlar del Penedès” i està coorganitzat per l’IEP i pels CNL de l’Alt Penedès i el Garraf i de Tarragona.

Totes tres xerrades tindran l’entrada lliure i estan obertes al públic en general, amb un èmfasi especial en els alumnes dels cursos de català per a adults i els participants en el Voluntariat per la llengua, amb l’objectiu que coneguin el patrimoni lingüístic dels seus llocs de residència.

El conferenciant, Ramon Marrugat (vilafranquí però resident a Tarragona des de fa molts anys), és llicenciat en filologia catalana, llibreter i membre de l’IEP, i ja fa uns quants anys que es dedica a l’estudi específic de les particularitats del parlar penedesenc.

Calendari del cicle:

  • Vilanova i la Geltrú: 25 de març, 2/4 de 8 del vespre, Servei de Català (Rasa del Miquelet, 16)
  • Vilafranca del Penedès: 3 d’abril, 7 de la tarda, L’Agrícol (passatge Alcover, 2)
  • El Vendrell: 24 d’abril, 2/4 de 8 del vespre, Centre Cívic L’Estació (av. Jaume Carner, 1)

Veure el cartell de les xerrades

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>