Notícia a Penedès TV: Es presenten les XXIII Jornades de l’IEP, que tractaran sobre la cultura

18 d’octubre de 2012
rtvvilafranca.cat
Goretti Martínez

L’Institut d’Estudis Penedesencs elaborarà el primer llibre blanc de la cultura de l’àmbit de la vegueria Penedès.

Serà el primer cop que apareix un document d’aquest tipus a Catalunya per un territori que inclou diverses comarques. L’elaboració del llibre blanc de la cultura serà un objectiu paral•lel de les vint-i-tresenes Jornades d’Estudis Penedesencs, que tindran lloc els dies 26 i 27 d’octubre a Vilafranca i 9 i 10 de novembre a Vilanova i El Vendrell respectivament. El llibre tindrà dues parts: una d’anàlisi de la situació actual i una altra de recull de propostes per afrontar el futur.

Sota el títol “Cultura al Penedès: passat, present i futur”, les jornades abordaran aquest àmbit des de diferents punts de vista, tant històrics com temàtics. El punt de partida de l’Institut d’Estudis Penedesencs és que la cultura té una importància vital a les comarques penedesenques i que aquest territori té potencial per a explotar en aquest sentit.

Les jornades són obertes a tothom i es basaran en el debat que generin les comunicacions. La inauguració serà el divendres 26 d’octubre al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès i allà es presentarà el llibre facsímil “Les exposicions d’art del Penedès (1926 – 1929)”.

L’endemà, les ponències tindran lloc a Vinseum i es dividiran en diferents àmbits: llengua i literatura, història contemporània, història medieval i moderna i etnologia, antropologia i musicologia. A Vilanova, el divendres 9 de novembre, es parlarà sobre la cultura actual i el seu futur i sobre polítiques culturals. Finalment, el dissabte 10 de novembre, a El Vendrell, es debatrà sobre els agents culturals i sobre l’economia, la cultura i el turisme.Per conèixer el programa amb més detall es pot consultar el web www.iepenedesencs.cat.

Be Sociable, Share!

2 comentaris a “Notícia a Penedès TV: Es presenten les XXIII Jornades de l’IEP, que tractaran sobre la cultura

  1. És una activitat molt interessant, com tantes coses magnífiques que esteu fent contínuament.
    Algú em podría indicar on es durà a terme l’ acte Vilanova? És a la seu de l’ Institut ? Moltes gràcies
    Montserrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>