Jornades de la transhumància: Pagesos i pastors. Un model sostenible, la tradició posada al dia
Dijous 23 d’octubre

Dijous 23 d’octubre
Santa Margarida i els Monjos
Molí del Foix

El Molí del Foix acollirà el proper 23 d’octubre les Jornades de la Transhumància, que es celebren cada dos anys a diferents punts de Catalunya, organitzades per la Fundació del Món Rural.

Amb el títol Pagesos i pastors. Un model sostenible, la tradició posada al dia, les sessions compten amb la col·laboració del Parc del Foix i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, que han sumat esforços per fer possible que es posi en valor l’activitat ramadera que encara es manté a la zona i que sovint passa desapercebuda.

Les jornades pretenen abordar la relació entre pagesos i ramaders, especialment en l’àmbit de la vinya.

Actes lúdics per a tots els públics

Dins el programa de les jornades i amb un caire molt més lúdic i obert a tothom, l’endemà divendres dia 24, a les 6 de la tarda, es durà a terme a la Biblioteca un espectacle infantil anomenat Trans-humans, a càrrec del grup Més Músics.

Els actes populars continuaran diumenge dia 26 amb una caminada de la transhumància pel Parc del Foix en la que es farà una ruta comentada per camins ramaders. La ruta sortirà a les 9 del matí del Castell de Penyafort i recorrerà una distància aproximada de 6,5 quilòmetres de dificultat mitjana. L’activitat és gratuïta però per participar-hi caldrà portar calçat adient, aigua, gorra i esmorzar. Aquestes activitats estan també incloses en els actes del programa Viu el Parc.

Trobareu més informació al següent enllaç:

http://www.santamargaridaielsmonjos.cat/index.asp?doc=noticies&id=2924

 

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>