La capella del Sant Sepulcre i el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs
28 d’octubre

Diumenge 28 d’octubre
Olèrdola i Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès)

Deu del matí

 

A les deu del mati, Visitarem la Capella del St. Sepulcre, Olèrdola.

Petita capella romànica de planta rodona, peça ben singular ja que és una de les poques esglésies romàniques de planta circular que hi ha a Catalunya. Documentada des del 1058. En el seu interior es conserva un gran conjunt de pintures murals d’estil romànic, datades els segles XI i XII.

 

A les dotze del migdia aproximadament, visitaríem el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, recentment restaurat.

 

Fundat com abadia benedictina, desprès es convertí en priorat, i avui església parroquial, va tenir una gran importància en el desenvolupament de la comarca.

 

La visita anirà a càrrec de Francesca Espanyol, professora d’historia de L’art medieval de la UB i presidenta dels Amics de l’Art Romanic de l’IEC de Barcelona, i a Sant Sebastià dels Gorgs, ens acompanyarà, també, Rosa Escala i Josep Piñol, arquitectes encarregats de la restauració.

En conveni amb els Ajuntaments d’Olèrdola i d’Avinyonet del Penedès

Per una millor organització de la visita, confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel 93 892 19 79 , o per correu electrònicsecretaria@iepenedesencs.org

 

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>