Notícies a Penedès TV: Es presenten les rutes de la Guerra Civil

23 de març de 2012
rtvvilafranca.cat
Josep M. Soler

El Penedès disposa de tres rutes senyalitzades per donar a conèixer els elements patrimonials més destacats relacionats amb la Guerra Civil a la comarca.

El Consell Comarcal, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Vinseum organitzaven aquest dijous al vespre una xerrada per donar a conèixer els elements patrimonials més destacats relacionats amb la Guerra Civil a la comarca. La xerrada, presidida pel conseller Pol Pagès, anava a càrrec del president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, l’historiador, Ernesto González i l’arqueòleg del Vinseum, Jordi Farré. El saló de sessions del Consell Comarcal es va omplir de gent interessada en conèixer l’experiència. En el transcurs de l’acte es va explicar que els elements patrimonials de la Guerra Civil al Penedès han estat catalogats i senyalitzats per tal que puguin formar part dels Itineraris de la Memòria de Catalunya, impulsats des del Memorial Democràtic i la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament. Amb els elements patrimonials que es conserven a les comarques de l’Alt, Baix Penedès i Garraf s’han dissenyat 3 rutes temàtiques. La Ruta del front, la Ruta del vesper de la Gloriosa i la Ruta de defensa de costes. La presència de la guerra va ser constant al Penedès, malgrat que el front era a molts quilòmetres de distància. Les tres rutes que configuren els itineraris tenen com a objectiu posar en valor un patrimoni que inciti a la reflexió sobre la crueltat i la inutilitat de la guerra. Les rutes transcorren per els municipis de Vilanova, Vilafranca, el Vendrell, Sitges, els Monjos, l’Arboç, Cubelles, Calafell, Albinyana, la Bisbal del Penedès, Santa Oliva, Subirats, Pacs, Vilobí, Torrelavit i Font-rubí. Per facilitar la difusió d’aquestes rutes, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament i el Memorial Democràtic han editat un mapa-guia que es va repartir a tots els assistents a la xerrada.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>