Presentació del llibre “Un futur incert”
Divendres 22 de febrer

Divendres 22 de febrer
Vilafranca del Penedès
Sala d’actes del Vinseum
Vuit del vespre

De Francesc Raventós, a càrrec de Ramon Arnabat, president de l’IEP, i l’autor.

Francesc Raventós és economista per la Universitat de Barcelona i al llarg de la seva vida ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat, entre els quals destaquen els de Director general d’INSALUD, degà del Col·legi d’Economistes, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, membre del Comitè organitzador dels Jocs Olímpics Barcelona 92, Patró de la Fundació Solidària contra l’Atur.

Un futur incert:

La globalització i les noves tecnologies han canviat el món. Estan apareixent nous països i nous actors amb sistemes polítics, ideologies i interessos ben diferents. El sistema econòmic liberal dominant ens ha portat a una crisi d enorme dimensió i els ciutadans estan sofrint la dictadura il·legítima dels mercats financers, que dicten les lleis i fan que gradualment desaparegui l Estat protector. La democràcia n és la víctima. Mentrestant, les desigualtats socials dins els països i en el món són escandaloses i la competència pels recursos naturals esdevé ferotge. La lluita per l hegemonia i el poder s accentua. Els riscos bèl·lics es potencien. El planeta és espoliat. La Terra s escalfa… Un futur incert descriu el conjunt de problemes polítics, econòmics i socials que travessa el món dels nostres dies i que semblen conduir-nos a una catàstrofe global. Malgrat tot, aquest llibre no vol ser catastrofista. Hi ha alternatives al model de societat actual que evitarien el daltabaix que es preveu. I el més urgent és sortir de la crisi posant les bases d un nou model.

En conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Veure el cartell de l’acte

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>