RUTA DELS BOMBARDEIGS AERIS A VILANOVA I LA GELTRÚ
Diumenge 9 de juny

Diumenge 9 de juny
Vilanova i la Geltrú
Plaça de Sant Antoni
Onze del matí

1. 11h. Trobada a la PLAÇA DE SANT ANTONI (Vilanova i la Geltrú). Ens trobem damunt del refugi. Explicarem les característiques del Refugi, el major refugi construït a la ciutat. Seguim caminant.

2. PLAÇA DE LA VILA. Aquí es trobava el segon refugi més gran de la ciutat. Seguim caminant.

3. PLAÇA DELS CARROS. En aquest indret també es construí un altre refugi.Seguim caminant.

4. NEÀPOLIS. Just al davant es troben els TALLERS DE LA RENFE i l’antiga FÀBRICA CALIBRADORA MECÀNICA, bombardejada el 7 i 9 de setembre de 1938. Seguim caminant.

5. ESTACIÓ DE TREN. Fou el lloc de Vilanova més bombardejat. Explicarem algund’aquests bombardeigs. Seguim caminant.

6. SÍNIA DE LES VAQUES. En aquest indret, el 18 de gener de 1939, en un bombardeig aeri perdrien la vida sis habitants de Vilanova, el bombardeig amb més víctimes realitzat a la ciutat. Seguim caminant.

7. FÀBRICA PIRELLI, dedicada durant la guerra a la fabricació de cable militar. Bombardejada el 4 i el 7 de febrer de 1938.

DURADA: 1h30 aproximadament. Es realitza a peu. Preu: 3 € per adult. 2 € per a joves de 4 a 15 anys. Preguem confirmar assistència abans del dia 30 de novembre. La Ruta s’anul·larà si no hi ha un mínim de 15 participants.

Veure el programa d’activitats de la MEMÒRIA HISTÒRICA A LA MASIA D’EN CABANYES, JUNY 2013 en format PDF

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>