Ruta dels bombardeigs aeris a Vilanova
Diumenge 2 de desembre

Diumenge 2 de desembre
Vilanova i la Geltrú
Trobada a la plaça de Sant Antoni
Onze del matí

En el marc de l’exposició “Catalunya Bombardejada”, s’ha organitzat una ruta guiada pels llocs de Vilanova que van patir bombardeigs aeris.

1. 11h. Trobada a la PLAÇA DE SANT ANTONI (Vilanova i la Geltrú). Ens trobem damunt del refugi. Explicarem les característiques del Refugi, el major refugi construït a la ciutat. Seguim caminant.

2. PLAÇA DE LA VILA. Aquí es trobava el segon refugi més gran de la ciutat. Seguim caminant.

3. PLAÇA DELS CARROS. En aquest indret també es construí un altre refugi. Seguim caminant.

4. NEÀPOLIS. Just al davant es troben els TALLERS DE LA RENFE i l’antiga FÀBRICA CALIBRADORA MECÀNICA, bombardejada el 7 i 9 de setembre de 1938. Seguim caminant.

5. ESTACIÓ DE TREN. Fou el lloc de Vilanova més bombardejat. Explicarem algun d’aquests bombardeigs. Seguim caminant.

6. SÍNIA DE LES VAQUES. En aquest indret, el 18 de gener de 1939, en un bombardeig aeri perdrien la vida sis habitants de Vilanova, el bombardeig amb més víctimes realitzat a la ciutat. Seguim caminant.

7. FÀBRICA PIRELLI, dedicada durant la guerra a la fabricació de cable militar. Bombardejada el 4 i el 7 de febrer de 1938.

Preguem confirmar assistència abans del dia 29 de novembre, enviant un correu a patrimoni@ccgarraf.cat. La Ruta s’anul·larà si no hi ha un mínim de 15 participants.

Horari: 11h. Durada aproximada: 1h.30
Lloc: Vilanova i la Geltrú
Preu: 3 € per adult. 2 € per a joves de 4 a 15 anys.

Veure les activitats paral·leles en format PDF

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>