Ruta guiada pels elements de defensa de les costes
Dissabte 1 de desembre

Dissabte 1 de desembre
Vilanova i la Geltrú
Trobada a l’Hotel Ceferino
Dos quarts de deu

En el marc de l’exposició “Catalunya Bombardejada”, s’ha organitzat una ruta guiada pels elements de defensa de les costes. La ruta s’inicia des de Vilanova i va des de Sitges fins a Sant Vicenç de Calders.

Recorregut:

1. 9h30. TROBADA A VILANOVA I LA GELTRÚ (Hotel Ceferino)

Veurem la primera senyal de la Ruta de Defensa de Costes. Introducció sobre la defensa de la costa durant la Guerra Civil. Agafem l’autobús.

2. VISITA AL Niu de metralladora, al XALET DEL NIN. Explicació del búnquer i de la Bateria de Costa que existia a Sant Gervasi. Agafem l’autobús.

3. ERMITA DE SANT CRISTÒFOL. Anirem a veure i explicarem el niu de metralladora que es troba a la PUNTA MABRERA, al final de la PLATJA DEL FAR. També parlarem del tren blindat que protegia els túnels entre Sitges i Vilanova. Agafem l’autobús.

4. SITGES, Platja de BALMINS; veurem un altre niu de metralladores i explicarem la bateria de costa així com els nius de metralladora existents a la Costa del Garraf. Agafem l’autobús.

5. CUBELLES, desembocadura del RIU FOIX. Veurem el niu de metralladores més gran que es va realitzar a la comarca, i just al costat, el FORTÍ DE LA MOTA DE SANT PERE, una fortificació important realitzada per a la defensa de la costa. Agafem l’autobús.

6. PLATJA DE SANT SALVADOR. Niu de metralladora a la platja, també explicarem la Bateria de Costa de Calafell. Agafem l’autobús.

7. ESTACIÓ DE FERROCARRIL DE SANT VICENÇ DE CALDERS. Veurem les dependències de l’estació provisional de la guerra i el refugi antiaeri, on explicarem els bombardeigs aeris que va patir l’estació durant la guerra (aquest fou un dels punts més bombardejats de Catalunya). Agafem l’autbús.

8. VILANOVA I LA GELTRÚ (Hotel Ceferino). Finalització de la ruta.

*NOTA: A tots els punts on ens aturarem existeix una senyal de l’Itinerari de la Ruta de Defensa de Costes amb mapes i il·lustracions, així com una explicació en diferents idiomes.

Preguem confirmar assistència abans del dia 29 de novembre, enviant un correu a patrimoni@ccgarraf.cat. La Ruta s’anul·larà si no hi ha un mínim de 30 participants.

Horari: De 9:30h a 13:30h. Durada: 4 hores aproximadament.

Preu: Preu: 10 € per adult. 6 € per joves de 4 a 15 anys.

Veure les activitats paral·leles en format PDF

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>