Conferència “La memòria positiva de la República”, a càrrec d’Albert Tubau

Dissabte 12 d’abril
Vilanova i la Geltrú
Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Set de la tarda

Acabada la guerra civil espanyola, centenars de milers de persones es van exilar en direcció França.

L’Ajuntament penjarà la bandera republicana el cap de setmana, i es faran lectures de poemes, un manifest, conferències i exposicions.

Garraf per la República, l’Ajuntament de VNG i la Comissió per la Memòria Històrica organitzen diverses activitats en commemoració del 75è aniversari de l’exili republicà.

Des de Garraf per la República s’ha fet una crida a la ciutadania per penjar banderes republicanes als balcons.

Aquest dissabte, 12 d’abril, l’Ajuntament de VNG penjarà al balcó la bandera republicana fins al dia 15.

El mateix dissabte a les 12 del migdia es farà un acte a l’Espai de repòs del cementiri municipal amb la presència de Neus Benavent, presidenta de Garraf per la República; Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; i Marijó Riba, regidora de Cultura. 

L’acte inclou la lectura d’un manifest, i un recital de poesies sobre l’exili a càrrec de diferents entitats ciutadanes (iaioflautes, Dones amb Memòria, La Frontissa, Garraf per la República i la col·laboració d’una poeta de Dones de Piera).

A les 7 de la tarda, conferència “La memòria positiva de la República”, a càrrec d’Albert Tubau, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. 

A les 9 del vespre se celebrarà un sopar republicà al restaurant Casablanca.

Diumenge l’activitat es trasllada al Museu del Ferrocarril, on a les 12 h les Dones amb Memòria parlaran dels testimonis de la República, i a les 13 h l’Amical Mauthausen ha organitzat una visita comentada a l’exposició “Resistents i deportades”. 

També es projectarà la pel·lícula “El retratista”, sobre el mestre Benages, amb una posterior taula de debat al Pòsit de Pescadors.
D’11 a 20 h l’entitat Garraf per la República posarà una paradeta amb articles republicans al passeig marítim davant la Pasífae.

Dilluns 14 a les 19 h es farà la conferència “Dones de la República”, a càrrec d’Isabel Pérez, a la Casa Olivella. 

Finalment, dimarts 15 a les 19 h, al centre cívic La Geltrú, l’Amical Mauthausen presentarà l’experiència del viatge a un camp de concentració, a càrrec de l’alumnat de l’Institut Lluch i Rafecas i coordinat per Albert Pons.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>