Presentació del llibre “L’Alt Penedès per camins i dreceres. 16 excursions a peu”
Dimarts 22 d’abril

Dimarts 22 d’abril
Vilafranca del Penedès
Local social del Centre Excursionista del Penedès
Dos quarts de nou del vespre

Autors: Joan Domènech, Gabriel Espuñes i Fèlix Masachs
Edita: Edicions i Propostes Culturals Andana

La presentació anirà a càrrec de Joan Raventós, president de l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, i tindrà lloc el dimarts dia 22 d’abril a 2/4 de 9 del vespre al local del Centre Excursionista del Penedès (C/ Pare Martí Grivé, 11 – 08720 Vilafranca del Penedès)

Els autors:
Joan Domènech Escofet (Olèrdola, 1950). Soci i membre fundador del Centre Excursionista del Penedès.
Gabriel Espuñes Masachs (Vilafranca del Penedès, 1971). Soci del Centre Excursionista del Penedès.
Fèlix Masachs Suriol (Vilafranca del Penedès, 1947). Soci, membre fundador i expresident del Centre Excursionista del Penedès.
Joan Domènech, Gabriel Espuñes i Fèlix Masachs tornen a proposar-nos que els acompanyem en diverses excursions per l’Alt Penedès. Excursionistes incansables com són, ens presenten un seguit de caminades per conèixer el medi físic, la història i el paisatge de la comarca altpenedesenca. I ho fan en aquest llibre que ens convida a posar-nos el calçat adient, vestir-nos com cal, agafar una mica d’aigua i unes quantes fruites seques i posar-nos a caminar.

Les excursions transcorren per:

1. UN TOMB PER OLÈRDOLA. Un recorregut que ens permetrà conèixer l’entorn del conjunt arqueològic d’Olèrdola.

2. MASIES DE MUNTANYA D’OLÈRDOLA I ELS MONJOS. Per conèixer la part de muntanya dels municipis d’Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos.

3. DE TORRELLETES A CASTELLET. El Parc del Foix

4. EL CASTELLOT I ELS SEUS VOLTANTS. Aquesta ruta ens permetrà conèixer la gran riquesa dels espais naturals de l’entorn del Castellot.

5. DEL CASTELL DE SANT MARTÍ SARROCA AL TURÓ DE SAMUNTÀ, CAN BARCELO I CAN GRAU. Un bonic passeig per l’entorn del castell de Sant Martí Sarroca.

6. DE SANT MARTÍ SARROCA A BELLVER. Per conèixer l’essència del paisatge penedesenc.

7. PELS LÍMITS DE TRES COMARQUES: ALT I BAIX PENEDÈS I ALT CAMP. Per gaudir de dilatades panoràmiques des del Clapí Vell o el pic de l’Àliga.

8. LES FONTS DE PONTONS. Excursió de gran valor paisatgístic que ens donarà a conèixer una part de les fonts del municipi.

9. LA SERRA DE SOVALS. Per conèixer entre d’altres l’imponent Mas de Pontons.

10. LES GORJES DEL FOIX. Per gaudir d’una de les zones més feréstegues de la nostra comarca.

11. FONT-RUBÍ I EL COLL DE LA BARRACA. Per conèixer la part alta de la zona de Font-rubí.

12. L’AVELLÀ I LA SERRA DEL BOLET. Itinerari que transcorre per la part central de la Serra del Bolet.

13. EL CONGOST DE VALLDELLÒS I LA SERRA DE CLIVELLERES.. Una excursió per la serra de Clivelleres que ens permetrà conèixer l’Agulla de Font-rubí i l’espectacular Pas dels Lladres.

14. GELIDA: LES FONTS I EL MONTCAU. Per apreciar algunes de les més de 140 fonts del municipi de Gelida i pujar al Montcau.

15. D’OLESA DE BONESVALLS AL PONT DE L’ARCADA, ELS AVENCS I RETORN PER LA SERRA DE L’ORDAL. Per conèixer alguns dels més de 400 avencs del massís del Garraf-Ordal, la regió càrstica més important de Catalunya.

16. EL PUIG DEL PAPIOL. Per conèixer l’entorn de la capital de l’Alt Penedès

Un llibre fonamental per conèixer i gaudir del Penedès, pràctic i amè, a totes les llibreries aquest Sant Jordi al preu de 15 euros.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>