Crònica de la reunió del dia 13 de desembre a Bellvei

Publicat l’11 de febrer de 2015

Tots puntuals davant el Centre Cívic de Bellvei, al carrer Jaume Palau, 10, ningú venia a obrir-nos la porta -el responsable se’n havia oblidat i es trobava a Barcelona- i sort vam tenir que Fèlix Sans, l’alcalde, va passar per allí tot conduint el seu tractor. Pocs minuts després ens obria les portes de la Casa Consistorial i ens vam reunir a la seva Sala de Plens.

Presents dos representants de Torrelles de Foix, el de Vilanova i la Geltrú/Olivella, el de Sant Pere de Riudebitlles, el de Sant Sadurní d’Anoia/Subirats, el de La Bisbal del Penedès, el de Sitges, el de Calafell/Vilafranca del Penedès, el de Bellvei i el se Santa Oliva, i, també, en Josep Segura el qual, no estudia cap població en concret, però no falla mai a les reunions tot fent valuoses aportacions.

Es comenten les marxes organitzades per l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, que enguany organitzen la número 57 que tindrà lloc al terme de Castellet i la Gornal, i que el seu Butlletí -i els mapes de les excursions- es pot trobat a la seva hemeroteca i també mitjançant Internet, i és d’un alt valor toponímic, ja que han estat arreu del Penedès.

El llibre d’en Lluís Tetas sobre la toponímia de Vilafranca del Penedès i el seu terme, gairebé és enllestit, només calen alguns retocs, controlant-se els mapes i les fotografies que l’il·lustraran. La seva presentació està programada pel proper dia 14 de març, que coincidirà amb la propera reunió del nostre grup, ambdós esdeveniments seran a Vilafranca del Penedès, en hores diferents.

Ignasi Mª Muntaner preveu tenir enllestit també el seu llibre de toponímia sitgetana cap a finals del 2015.

També es comenta que el litigi dels senyors de Casa Ramona amb els seus pagesos, que va tenir lloc el 1748, es pot trobar per Internet, i que és valuós per la nostra disciplina, per conèixer gran part del terme de Subirats. I, finalment, dues coses més: l’estudi que realitza en Agustí Castillo dels capbreus de Sant Pere de Riudebitlles (segle XVII) i els materials que pengen els mormons en la seva pàgina web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *