DETALL D'UNA NOTCIA

Vinseum acull una mostra que recull l'evoluci del camp catal des de primers del segle XIX fins a l'actualitat

07 de desembre de 2012
rtvvilafranca.cat
Sergi Anson"El mn agrari de les terres de parla catalana" s el nom d'aquesta exposici que s'inaugurava dimecres i que es podr visitar a Vinseum fins el 13 de gener. Es tracta d'una mostra que permet fer una mirada sobre l'activitat agrria des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

Es tracta d'una exposici itinerant que est impulsada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana; i que van nixer amb la voluntat de fer una recerca i recopilaci d'imatges sobre el mn rural des de primers del segle XX fins el moment actual. Els resultats han perms crear un banc digital d'imatges i aquesta exposici. El President de la Coordinadora, Josep Santesmases, comentava que ha estat una tasca llarga en el temps, per que ha donat un molt bon resultat que grcies a aquesta exposici itinerant s'est podent veure arreu de les terres de parla catalana. Explicar el passat, acostar el present i parlar del futur del mn rural sn els principals objectius.

Al Peneds arriba de la m de l'Institut d'Estudis Penedesencs i del VInseum, que com comenta el president de l'Institut, en Ramon Arnabat, han preparat algunes activitats paralleles a l'exposici per contextualitzar-la en el nostra territori.

L'exposici s'estructura en dotze grans plafons temtics i tamb hi ha un audiovisual que recullen una petita part de les moltes imatges que s'han recollit en aquest projecte. En els plafons es plantegen els canvis que ha sofert el model agrari i el territori al llarg d'aquests anys; com ha canviat l'estil i el modus de vida de la pagesia; els efectes de la modernitzaci de la maquinria, el model familiar i el paper per exemple de les dones en el mn agrari. Es presenta tamb el moment actual de la pagesia, i s'exposen qestions sobre el seu futur; tot destacant la importncia d'un sector estratgic i que histricament ha ocupat una gran part de la poblaci. L'exposici estar oberta fins el 13 de gener.

 
 
Documento sin título