DETALL D'UNA NOTCIA

Ramon Arnabat i Adri Cabezas presenten El Peneds sota les bombes, a Vilafranca

25 de gener de 2013
rtvvilafranca.cat
Slvia DelgadoEditat el desembre passat per Cossetnia, El Peneds sota les bombes s la publicaci nmero 187 de l'Institut d'Estudis Penedesencs. Desprs de diverses presentacions arreu de la Vegueria, dos dels seus autors presentaven ahir dijous el volum a Vilafranca, en el marc de les Festes de Sant Raimon 2013.

El Peneds sota les bombes fa la crnica del setge aeri patit a l'Alt, el Baix Peneds i el Garraf del 1937 al 1939.

Al Peneds es van viure atacs en gaireb totes les modalitats existents al llarg de la guerra, i amb bombarders que b podien ser potents avions trimotors o bimotors i tamb, hidroavions.

Al llarg de ms de 400 pgines, el llibre intenta respondre qu havia succet perqu es produs aquest atac tan aclaparador durant ms de 20 mesos, quants atacs es van produir i quanta gent hi va morir.

Un dels autors del llibre, el doctor en Histria i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Ramon Arnabat, destaca que tot i centrar-se en el Peneds, s extensiu a tot Catalunya.

El Peneds sota les bombes comena amb una primera part ms terica sobre Aviaci i guerra i continua amb la Defensa passiva i activa al Peneds i els resultats dels atacs aeris al Peneds.

 
 
Documento sin título