Xerrada sobre l’arquitecte Elies Rogent
Divendres 1 de febrer

Divendres 1 de febrer
Vilafranca del Penedès
Capella dels Dolors
Dos quarts de vuit del vespre

Elies Rogent i Amat (Barcelona, 1821-1897) és sens dubte una de les figures més influents i prolífiques de l’arquitectura catalana de la segona meitat del segle XIX. El seu descobriment, reconeixement i difusió de l’art medieval a Catalunya fou fonamental en la construcció del llenguatge historicista i un impuls fonamental per actualitzar i revitalitzar el món de la construcció a casa nostra, tot situant-lo en el context europeu contemporani. La seva posició al capdavant de la primera escola superior d’arquitectura de Catalunya, així com els seus nombrosos projectes d’edificació i restauració seran decisius tant per a l’eclosió del Modernisme com per a la formació de la nova generació d’arquitectes encapçalada per Gaudí, Puig i Cadafalch o Domènech i Montaner.

La secció d’Arts de l’Institut d’Estudis Penedesencs proposa un acostament al món de Rogent i el seu context arquitectònic tot proposant una primera sessió introductòria amb la visita a la Capella dels Dolors de Vilafranca del Penedès, testimoni més destacat dels diversos projectes que elaborà al Penedès, i una segona sessió amb la visita de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona i del Seminari Conciliar de la ciutat comtal.

Veure el trìptic en format PDF

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>