Crònica de la reunió del 14 de desembre de 2013 a Vilanova

Publicat el 23 de desembre de 2013

Gràcies a la gentilesa de la directora de la Biblioteca Joan Oliva, ens vam acollir en un departament calentet del segon pis, al voltant d’una gran taula rectangular, on ens encabírem nou persones de la secció de toponímia.

Excusaren la seva presència els nostres amics Ignasi Muntaner de Sitges i Jaume Pardo de Torrelles. Del Grup assistiren representants de Vilafranca/Calafell, La Bisbal/El Montmell, Vilanova/Olivella, Bellvei, toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona, Torrelles de Foix, Sant Sadurní/Subirats i Begues.

Es posà sobre la taula l’edició del llibre “Noms de lloc de Vilafranca”, pràcticament enllestit, i que a darrera hora ens diuen que no sortirà fins a l’any 2015, ja que llavors Vilafranca del Penedès serà la Capital de la Cultura Catalana.

Com a alternativa a la posposada edició, per al proper 2014 es demanarà a la Junta la publicació dels “Noms de lloc de la Bisbal i el Montmell”, solució que ens ofereix el nostre company Àngel Rovira.

També tenim un xic encallada la Base de Dades, que voldríem penjar-la a Internet notablement ampliada. En la propera reunió amb la Junta es faran gestions per obtenir un ajut econòmic que permeti el seu seguiment.

Una altra qüestió, més positiva, és que la gent de Begues està molt engrescada a confeccionar el llistat de toponímia del seu municipi. Josep Clavé i Xavier Parellada volen aportar, a més de diversa documentació, bona quantitat de topònims orals, que podran contrastar amb els plànols i llibres publicats fins avui. Per començar, els fem arribar els noms de lloc de Begues buidats en els llibres publicats anys enrere. També poden baixar d’Internet una setantena d’entrades de la Base de Dades.

La propera reunió està prevista per al dia 8 o 15 de març a Sant Cugat Sesgarrigues. Comunicarem el dia i lloc quan tinguem la resposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *