Crònica de la reunió del 14 de setembre de 2013 a Olesa de Bonsevalls

Publicat el 28 de setembre de 2013

En una gran taula ovalada, situada en una dependència de l’acollidor Centre Cívic, s’hi aplegaren fins a quinze membres interessats en la qüestió que ens portava manta vegada a aquesta localitat.

En aquesta ocasió excusaren la seva presència els nostres amics Àngel Rovira, Josep Pinyol, Ramon Marrugat, Jaume Pardo i Lluís Tetas. Del Grup assistiren representants de Vilanova/Olivella, Bellvei, de Sitges/Canyelles, Torrelles i Sant Pere de Riudebitlles.

D’Olesa tinguérem la grata nova de conèixer Santi Estrada i el seu pare, els quals vingueren acompanyats del Rogeli Carmona i d’altres persones ja conegudes en trobades anteriors, totalitzant vuit vilatans del lloc. També fou gratificant la presència de dos estudiosos de Begues, Josep Clavé i Xavier Parellada, del Centre d’Estudis del Garraf, que desitjaven saber quelcom del nostre projecte i així mateix foren convidats a participar-hi.

En la base de dades penjada a Internet hi ha constància de 1.128 entrades d’Olesa, en les quals hi manquen les notes complementàries de situació dels topònims, estat de les masies, característiques exteriors, troballes arqueològiques, dades històriques de referència, etc., és a dir, la resta de dades per ésser editat en un llibre de la nostra col·lecció penedesenca i que porti el títol de “Noms de lloc d’Olesa”. Per això serà necessari buidar la documentació municipal, la cartografia publicada, etc., tasca que sembla podrà realitzar l’equip de treball.

La propera reunió està prevista pel dia 14 de desembre a Vilanova i la Geltrú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *