Free cookie consent management tool by TermsFeed



Construïm una depuradora!
27 de novembre 2021
11:00 hores
Edifici de l'Escorxador - Vilafranca del Penedès




Construcció d’una depuradora a partir de materials disponibles a casa i taller per observar les diferents fases de depuració de l’aigua.

A càrrec de:
Montserrat Traver Vives
Abraham Guillén Villar

El proper dissabte 27 de novembre es realitzarà, a Vilafranca del Penedès, una activitat divulgativa per mostrar el funcionament de les depuradores. Concretament, es construirà una maqueta a partir de materials disponibles a casa, i es treballarà a partir d’una mostra d’aigua sense tractar de la riera de Llitrà. Paral·lelament, també es farà servir material de laboratori, com per exemple el microscopi, per observar mostres d’aigua en diferents fases de depuració i detectar els canvis en els organismes i partícules que es troben a l’aigua, i s’utilitzaran instruments per a mesurar variables fisico-químiques, com l’acidesa, i determinar si varien al llarg dels tractaments.

Es tracta d’una activitat gratuïta, i tindrà lloc a l’espai cultural l’Escorxador (C/Escorxador, 21). Té una durada prevista de dues hores, d’11h a 13h.

Aquest projecte està organitzat pels investigadors Montserrat Traver Vives i Abraham Guillén Villar en conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i amb col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

La inscripció es pot realitzar per correu electrònic a: repasabimon@gmail.com indicant el nombre de persones que hi assistiran. Les places estan limitades a 20 assistents.

Montserrat Traver Vives i Abraham Guillén Villar són biòleg i antropòlegs i tenen àmplia experiència en recerca i divulgació científica.

En edicions anteriors han desenvolupat les activitats: Elaboració d’un herbari i passejada per la riera de Llitrà per observar la vegetació de ribera, Introducció a l’estudi de les comunitats vegetals amb el mètode Braun-Blanquet a la riera de Llitrà o el projecte audiovisual La Micronatura i les seves estructures, disponible a la plataforma Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLsXxIjSbykLv2wRU6bVaw8XJ__BDaPv8Y



Com arribar-hi:

Construïm una depuradora!