MISCEL·LÀNIA PENEDESENCA

La Miscel·lània Penedesenca (ISSN 0210-5012) és una publicació que recull treballs sobre el Penedès, des de diferents àmbits, amb la finalitat de difondre'n la seva cultura.

Hi ha dues sèries i dos objectius: la sèrie de "la portada verda", del volum 1 de 1978 al volum 8 de 1986 i la sèrie de "la portada blanca/grisa", del volum 9 de 1987 al volum 26 de 1997. El primer objectiu d'aquesta revista va sorgir amb la voluntat de recopilar i publicar els treballs d'estudiosos i d'erudits penedesencs (volums 1 al 10) i el segon fou a partir de l'organització de les Jornades d'Estudis Penedesencs, amb la intenció de publicar les comunicacions presentades (volums 11 al 26).

Totes les miscel·lànies les podeu trobar digitalitzades el lloc web RACO, Revistes Catalanes amb Accés Obert, tot prement el següent enllaç:


Us recomenem aquest lloc del RACO, hi podeu trobar digitalitzades tot un seguit de publicacions de diversa temàtica i època, amb una gran facilitat de consulta i accés a tot alló que us pugui ser d'interés:Per revistes catalanes antigues tenim l'ARCA, on hi trobem col·leccions completes de revistes que ja no es publiquen, amb imatges i text:El Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona dóna accés a un extens fons de publicacions periòdiques d'àmbit local. Les publicacions (revistes, diaris, butlletins, etc) són de temàtica variada i abasten un ample període històric que es remunta fins al segle XIX: