La restauració de barraques de pedra seca i la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya

05 d'octubre de 2019



Àngels Travé i alguns dels membres del Grup de Pedra Seca del Centre Excursionista del Penedès que van assistir a la projecció.


Àngels Travé, Coordinadora de les activitats de l'IEP relativesa Inventari Cultural Immaterial i Etnogràfic del Penedès, que desenvolupa l'IEP com a membre de la xarxa d'entitats de l'OPEI, i la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, Maria Antònia Admetlla Salvatella


El passat dissabte dia 28 de setembre, dins la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya i de la 5a Mostra  Audiovisual de Medi Ambient de Sant Cugat Sesgarrigues es va projectar el documental “ Restauració de barraques de pedra seca” dirigit per Núria Repiso i protagonitzat pel Grup de Pedra Seca del Centre Excursionista del Penedès, encapçalats per Joan Domènech. En acabar la projecció és va mantenir un petit col·loqui amb els protagonistes.

Aquest any, la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es dedica a la temàtica de la Pedra Seca, arran el reconeixement que la UNESCO va atorgar l’any 2018 a aquesta tècnica de construcció.

Van organitzar l’acte l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i dels Amics de la Font del Cuscó.

L’acte formava part de les activitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.


La restauració de barraques de pedra seca i la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya