Manifest de l'Institut d'Estudis Penedesencs

25 d'octubre de 2019




L'Institut d’Estudis Penedesencs és una entitat cultural apolítica, formada per persones amb diversitat d'opinions, també pel que fa a l'encaix de Catalunya dins l'Estat espanyol.

Tot hi que puguin haver diferències ideològiques, els membres de l'IEP compartim un compromís amb la democràcia i amb el respecte per a l'ésser humà i en conseqüència defensem la resolució dels conflictes per la via pacífica del diàleg, per arribar a acords que preservin els drets i la dignitat de les parts.

En coherència amb aquests principis, expressem la firma convicció que les ideologies es defensen i legitimen únicament amb instruments de pau.

Afirmem que la violència no és la resposta, ni tan sols davant de la violència que es pugui exercir per intentar reprimir aquells que de manera pacífica defensen els seus anhels i les seves creences.

Apel·lem al més alt sentit d'humanitat i de servei a la societat d'aquells que exerceixen el poder polític i aspirem que amb la seva actuació preservin els valors democràtics, els drets i les llibertats fonamentals, que són un bé comú per a tothom que es consideri ciutadà o ciutadana i demòcrata, sigui quina sigui la seva ideologia política o el seu sentiment de pertànyer a una terra o nació.

El Penedès, 25 d'octubre de 2019



Veure l'arxiu adjunt: Manifest_IEP.pdf
Descarregueu el manifest de l'IEP

Manifest de l'Institut d'Estudis Penedesencs