Congrés Internacional: Els Jocs en la historia. La diversitat lúdica a l’escola i al temps de lliure

06 de novembre de 2019Àngels Travé, coordinadora del projecte de l’IEP “Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès”(IPCIP) assistirà al Congrés Internacional: Els Jocs en la historia. La diversitat lúdica a l’escola i al temps de lliure” i al "Festival Maestrat Games"que tindran lloc a Castelló el 8 i 9 de novembre.

La seva assistència permetrà conèixer i comparar les manifestacions lúdiques de diferents regions i preparar la recerca dels jocs tradicionals com a Patrimoni Immaterial en l’àmbit de la vegueria Penedès.

 La població de Castelló acollirà els dies 8 i 9 de novembre de 2019 el II Congrés Internacional: Els Jocs en la història. La Diversitat lúdica a l’escola i al temps lliure, per a parlar del joc en totes les seves vessants i des de diferents perspectives i disciplines. Els organitzadors, la Universitat Jaume I, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Cultural La Tella, han obert aquesta setmana el termini per a presentar comunicacions i pòsters, termini que es tancarà el dia 10 de setembre d’enguany.

Els àmbits temàtics en què es pot participar són les àrees en què es divideix el congrés:
   - Diversitat cultural i interculturalitat a través de les manifestacions lúdiques.
   - Didàctica i pedagogia del joc i de les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional.
   - El joc com a element inclusiu i terapèutic.
   - El joc com a eina educativa en el temps lliure.
   - Les manifestacions lúdicoesportives de caràcter tradicional i el joc de taula i tauler a l'educació infantil, primària i secundària.
    -El joc al llarg de la història i com a patrimoni cultural immaterial.

El congrés té com a objectius comparar manifestacions lúdiques i presentar i intercanviar experiències de diferents regions i en diferents àmbits del joc com el d’oci, l’educatiu i la festa tradicional; valorar la importància del joc com un element inclusiu i imprescindible per al desenvolupament de la salut física i mental de la persona, entre altres.
A més de la part més científica que tindrà lloc a Castelló aquests dies 8 i 9 de novembre, el dia 10 de novembre el poble de Sant Mateu acollirà una part més pràctica i lúdica amb el Festival Maestrat Games. En aquest cas, entitats i participants de diferents regions com la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Catalunya o l’Aragó coordinaran jocs i tallers de birles, de pilota valenciana, etc.

Congrés Internacional: Els Jocs en la historia. La diversitat lúdica a l’escola i al temps de lliureDarreres noticies

AVÍS URGENT
22 de gener de 2020


Calendari dels centres d'estudis 2020 de l'IRMU
21 de gener de 2020


Dimarts 24 de desembre: Celebració de la Missa de Pastors a la Llacuna
22 de desembre de 2019


Nadala 2019
16 de desembre de 2019