L’IEP participa al 2n Simposi Garraf. Dimecres, 4 de desembre, Ramon Arnabat parlarà del Llibre Blanc de la Cultura del Penedès.

02 de desembre de 2019Aquesta passada setmana l’IEP va rebre la invitació per participar al 2n Simposi Garraf amb una comunicació entorn al Llibre Blanc de la Cultura del Penedès, un projecte que va coordinar Ramon Arnabat, per aquesta raó s'ha estima que era la persona més adient per a participar com a representant de l’IEP.

El Llibre Blanc de la Cultura al Penedès, el va elaborar l'Institut d'Estudis Penedesencs amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Obra Social de Caixa Penedès. En ell es fa una diagnosi de la situació de la cultura a les comarques de l'Alt, Baix Penedès i Garraf.

L'estudi va constatar que existeix acció cultural a qualsevol racó del Penedès gràcies a unes 600 entitats que treballen arreu del territori, amb un pes molt important del món associatiu i una llarga tradició d'ateneus, societats i corals, entre altres. 

Així mateix el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès destaca la importància de la cultura popular i tradicional i la presència destacada de la festa com element cohesionador social. També posa en valor la potencia patrimonial, històrica i artística.

Quant al 2n Simposi Garraf, es centra en la importància del que denomina economia taronja; entenent que són fonamentals la cultura i el coneixement com element econòmic comarcal.

L’acte està organitzat per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, en el marc de la iniciativa Hèlix Garraf.

Es pot consultar la programació a http://www.nodegarraf.cat/helix/2nsimposi/index.html

L’IEP participa al 2n Simposi Garraf. Dimecres, 4 de desembre, Ramon Arnabat parlarà del Llibre Blanc de la Cultura del Penedès.Darreres noticies

AVÍS URGENT
22 de gener de 2020


Calendari dels centres d'estudis 2020 de l'IRMU
21 de gener de 2020


Dimarts 24 de desembre: Celebració de la Missa de Pastors a la Llacuna
22 de desembre de 2019


Nadala 2019
16 de desembre de 2019