Bases de participació en la recollida de fotografies antigues de construccions de Pedra Seca i de treballs del camp

08 d'octubre de 2020Aquest any 2020 hem organitzat les XXVIIl Jornades d’Estudis Penedesencs dedicades a la Pedra Seca.

Entre les activitats que estem desenvolupant es troba la producció de 6 documentals dedicats a la pedra seca a la vegueria Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i part meridional de l’Anoia)

Us fem una crida a les persones que tingueu fotografies antigues amb construccions de pedra seca o de treballs del camp, especialment la vinya, que ens les envieu si voleu participar a l’exposició virtual que acompanyarà les Jornades ( per aquesta raó les fotografies rebudes es penjaran al web i a les xarxes de l’Institut d’Estudis Penedesencs i també a les xarxes socials de “Immaterial Penedès”), i també, per aquelles que es seleccionin, perquè en formin part d’algun dels documentals.

Característiques i format de les fotografies:

Format: PNG, JPG o TIF.

Alta resolució (en especial perquè puguin formar part dels documentals)

Imprescindible que les fotografies tinguin el nom i cognom de l’autor/a , la localitat i títol, si pot ser data en que es va fer.

Pot participar tota persona major de 16 anys.

Les fotografies s’han d’enviar a i han de ser en un arxiu adjunt o un wetransfer, mai incrustades en el missatge.

L’adreça electrònica on cal fer-les arribar és:

imatges@iepenedesencs.org

Els que desitgeu que puguin ser seleccionades per formar part dels documentals caldrà que les feu arribar com molt tard el 15 d’octubre.

Per l’exposició s’acceptaran fotografies fins el 15 de desembre.

La tramesa d’imatges suposa la cessió gratuïta de les mateixes, que podran ser utilitzades per l’IEP en publicacions, web, blogs, xarxes socials i altres accions (exposicions, etc) que tinguin caràcter cultural, de recerca i sense finalitat comercial ni afany de lucratiu, però sempre es reconeixerà l’autoria de l’obra, citant el seu nom i cognom a tota activitat on la fotografia pugui aparèixer.

Drets d’imatge dels fotografiats

Cada autor cal que disposi del permís signat per la persona que aparegui a la fotografia si està de cara i pot ser reconeguda, per donar compliment amb la legislació de protecció de la imatge i de drets de protecció de dades (Reglament UE 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016).

Tractament de les dades personals del participants

En compliment al citat reglament, les dades proporcionades per qui en faci arribar fotografies seran tractades amb la base legal del consentiment de qui les cedeix, qui disposarà dels drets d’accés, supressió, rectificació, oposició, portabilitat o limitació mitjançant correu electrònic a l’adreça dades@iependesencs.org o per escrit IEP carrer Banys, 11 – 08720 Vilafranca del Penedès. Les dades es conservaran pel període legal o contractual previst o mentre es mantingui el consentiment de l’interessat. Les dades recollides per l’IEP es cediran també a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya per raó que siguin incorporades junt amb les fotografies, llevat aquest cas no es farà cessió de les dades recollides, excepte obligació legal.

Penedès, octubre de 2020.Veure l'arxiu adjunt: Bases_fotos_antigues_de_construccio_de_pedra_seca_i_de_treballs_del_camp.pdf


Bases de participació en la recollida de fotografies antigues de construccions de Pedra Seca i de treballs del camp