Ja podeu veure el vídeo "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya"

19 de juny de 2021





Aquest vídeo de 33 minuts sobre l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” realitzat per l’IEP amb l’autorització de la Direcció General de Cultura Popular,  del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’APSAT, titulars de l’exposició és una transposició fidel de l'exposició del mateix títol.


Transformar una exposició estàtica en vídeo ha obligat a ampliar el nombre d’imatges, incloent algunes que no són a l’exposició, per tal de poder donar-li el ritme que el mitjà exigeix.

 

La proposta de fer aquest vídeo, de 33 minuts, va sorgir arran la situació derivada de la COVID el passat desembre de 2020 quan l’exposició, aleshores exhibida a Bonastre, va veure limitada la possibilitat d’oferir visites i visites guiades per la limitació de mobilitat que es va haver d’imposar per controlar l’expansió de la malaltia.

 

Els desig de poder realitzar un vídeo per posar a l’abast de tothom aquesta exposició s’ha convertit en una realitat, en un vídeo senzill però molt complert, pensat en els que no van poder visitar l’exposició presencialment i també en aquelles persones que havent-la visitat puguin desitjar tornar a veure-la a través del canal de YouTube de l’IEP. A la vegada s’ha treballat perquè pugui ser molt didàctic i, per tant, molt apte perquè pugui ser aprofitat per les escoles per apropar la pedra seca als infants i joves estudiants.



La realització i muntatge és de Dolors García Martínez i la veu en off de Laia Batlle Urgell.


 Aquest vídeo també es podrà veure en un acte presencial el proper 14 d'octubre a l'Auditori del Tívoli del Vendrell, en un acte que forma part de la 11 Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya, de la qual us informarem àmpliament la propera tardor abans de la seva celebració. 






Ja podeu veure el vídeo "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya"