IX Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2019

04 de febrer de 2022




La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) convoquen la IX Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus.

L'ajut compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i d'Arç Cooperativa.

Convocada des del 2014, 'Terra d'Ateneus' vol incentivar l'elaboració d'estudis centrats en la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en un territori concret des del punt de vista històric.

La convocatòria, que està dirigida investigadors, preferentment, vinculats a centres d'estudis locals, està dotada amb 3.000€ i la posterior edició de l'estudi a través de la col·lecció "Terra d'Ateneus" de l'Editorial Afers.

Segons les bases, la proposta haurà d'incloure l'estudi, com a mínim de 2 ateneus, i a ser possible que un dels dos estigui en actiu actualment, i la seva incidència en el context cultural.

La recerca ha de desenvolupar-se entre els mesos de març i desembre de 2022.

Per presentar-se a la beca cal enviar obligatòriament la documentació sol·licitada a les bases juntament amb el formulari de sol·licitud, què trobareu en el document adjunt a aquesta notícia, per correu postal a la seu de l'Institut Ramon Muntaner (Mas de la Coixa. Rotonda de l'Eix de l'Ebre N 420 s/n. 43770, Móra la Nova, Ribera d'Ebre) i per correu electrònic a: nuria@irmu.org.

El termini de presentació de les sol·licituds és el dilluns 21 de febrer de 2022.

Els ateneus són entitats de llargues i riques trajectòries, amb una forta incidència social i cultural en l'entorn proper. Disposen d'una nodrida documentació històrica que posada en context ens pot ajudar a entendre la història i la societat d'un determinat espai territorial.

Adjunt a la notícia teniu les bases de la convocatòria. 





Veure l'arxiu adjunt: bases_beca_ateneus_2022.pdf


IX Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2019