L'IEP visita el Centre d'Interpretació de la Malvasia a Sitges

04 de març de 2023

Organitzada per la Secció d’Arts de l’Institut d’Estudis Penedesencs, un grup de socis ha visitat, el dissabte 4 de març de 2023, les instal·lacions del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, al Corral de la Vila.

La rebuda fou, al pati del Corral, a càrrec de la coordinadora del Centre, Alba Gràcia, que comentà que el Centre és un espai gestionat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, institució fundada el segle XIV. Aquesta rebuda es complementà amb una primera degustació de vi fet amb malvasia, per després passar a visitar diverses estacions del complex: la vinya, la capella, la façana de l'antic hospital, avui residència d’avis i la capella, amb el seu magnífic retaule. En tot moment tinguérem les explicacions de la coordinadora del Centre, Alba Gràcia, complementades per les observacions d’Àngels Parés, amb els seus amplis coneixements de la història de Sitges. Ja passats a l’interior de les instal·lacions museístiques, es va poder veure el lloc on fins no fa gaires anys es vinificava la malvasia. Pilar Tarrada ens va parlar del seu treball al Centre, amb la realització de l’inventari i la classificació de les nombroses etiquetes de malvasia que s’han produït al llarg dels anys en un arxivador.

Tot plegat es clogué amb uns tasts de diverses elaboracions amb el raïm de la malvasia. L’Institut vol agrair a la coordinadora i a tot el personal del Centre les seves atencions en una visita que, malgrat la durada, es va fer curta.


L'IEP visita el Centre d'Interpretació de la Malvasia a Sitges