L'Institut d'Estudis Penedesencs al Recercat 2023 a Lloret de Mar

07 de maig de 2023




El cap de setmana del 5 al 7 de maig de 2023 s’ha desenvolupat el 19è Recercat, jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, a Lloret de Mar, Capital de la Cultura Catalana 2023.

L’Institut d’Estudis Penedesencs ha estat present en aquest Recercat amb un estand a l’espai de la Fira, on els diferents territoris han exposat les seves publicacions i pòsters amb els seus projectes de recerca.

La tarda del divendres, 5 de maig, s’ha fet l’activitat «Mosaic Recercat: mostra d’audiovisuals amb ulls de dona», on s’ha visualitzat el documental «Dones pastores al Penedès». S’hi mostra la jornada laboral de la pastora Gemma Clarena de Cal Serrats d’Argençola. Aquest documental ha estat produït per l’Institut d’Estudis Penedesencs, membre de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI). L’acte es va concloure amb un debat amb la participació dels autors del documental, Pep Puig i Xavier Bayer, i moderació de la periodista Txerll Bonet.

L’endemà, 6 de maig, la sòcia de l’IEP, Alba Gràcia, directora del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, va participar en la taula «Patrimoni al servei del turisme, un model superat?», tot presentant el projecte enoturístic del centre d’interpretació.






L'Institut d'Estudis Penedesencs al Recercat 2023 a Lloret de Mar