Trobada d’associacions i entitats dels sis municipis del Garraf.

17 de novembre de 2023





El dissabte 7 d’octubre L’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú amb el suport logístic del Consell comarcal del Garraf van organitzar una trobada d’associacions i entitats dels sis municipis del Garraf.

Abans de la trobada es va fer una crida adreçada als ajuntaments per tal que aquests trametessin la informació a les associacions censades en cada poble.

Malgrat que l’assistència no va ser la desitjada per la poca resposta de l’associacionisme comarcal, les cinc associacions que es van trobar van poder debatre els punts forts i els punts febles de les entitats. I es van treure conclusions rellevants com per exemple la necessitat de coordinació, de rebre informació mútua per compartir activitats, la minsa participació de les generacions més joves i la dificultat que totes les associacions tenen vers la burocratització de les administracions que dificulten l’accés a obtenir subvencions i ajuts.

La Trobada va reflectir l’esperit altruista i de “militància cultural” de les persones que formen part de les diferents juntes i la idea que potser cal cercar noves iniciatives futures amb una visió més àmplia de l’oferta cultural per tal d’aplegar més persones que hi participin i assisteixin als actes.

L’objectiu de la trobada es va assolir amb escreix i el debat segueix obert a la participació d’aquelles associacions que no van poder venir, només cal contactar amb l’IEP.

Agrair a les persones assistents l’alt nivell de debat i la implicació del Consell Comarcal del Garraf i de l’Agrupació Excursionista Talaia per haver acollit la Trobada a la seva seu vilanovina.



Veure l'arxiu adjunt: ASSOCIACIONS BAIX PENEDÈS.pdf


Trobada d’associacions i entitats dels sis municipis del Garraf.