Va Caminada Popular Solidària en favor de La Marató de TV3: 564 € de recaptació

11 de novembre de 2018





110 persones s’han aplegat per viure la V Caminada Popular Solidària amb La Marató de TV3, i fins i tot els temps ha volgut que hagi estat una grata experiència per tots els participants.

A les 8,30 hores els  participants s’han concentrat al costat de l’Hospital de Vilafranca per partir agrupats en cotxes, fins el Centre d’Acollida Turística de l’Ajuntament del Pla del Penedès. Allà esperaven els regidors, Vanessa Gascó i Jordi Fontanals, junt amb la tècnica de l’oficina de turisme. Tots ells han contribuït a fer més plena i còmoda l’estada al Pla del Penedès. 

Des d’aquest punt ha començat la caminada, amb una primera i breu etapa urbana, visitant l’església de Santa Magdalena, declarada bé cultural d’interès local, que conserva gran part de l’obre original romànica.  

A continuació el grup s’ha dirigit a la Font de l’Esteve fins a Mas del Tort i posteriorment al mirador de la Cadira de Miravinyes, i des d’aquest punt fins a les Caves Naveran, on estaven esperant el grup, el Sr. Ignasi Ortiz. 

La finca on es troba Caves Naveran, té el seu origen al segle XI. Va ser comprada a mitjans del segle XIX per Pablo Parellada qui, acabada la fil•loxera, va plantar  vinyes de la varietat Montonec, que avui és coneguda com Parellada, en record d’ell. Quant a Caves Naveran va ser fundada el 1984 per Michel Gillieron Parellada de Naveran i produeix una gama de vins i caves de reconegut prestigi internacional. 

En un acollidor espai de les caves s’han servit vins i caves oferts per les Caves Naveran als participants, entre d’altres el Cava Perles Roses, un cava rosat de 24 mesos de maduració, o els vins Naveran Don Pablo Reserva (cabernet) o el Clos dels Àngels (Syrah),  tots ells productes molt apreciat pels especialistes i de gran qualitat.

La següent parada ha estat les Caves Nadal. Rebuts per Xavier Nadal i  Sílvia Velencoso, han obsequiat als participants amb una selecció de caves gran reserva: Nadal Salvatge i Nadal Brut Nature.

La finca Can Nadal de la Boadella, va ser fundada el 1510.  Des d’aleshores s’ha mantingut dins la família Nadal. El canvi d’explotació cap al vins i caves va venir arran la recuperació de les terres que els havien sigut expropiades per construir un camp d’aviació durant la Guerra Civil. Aquest fet, com ha explicat aquest matí Xavier Naval, va ser interpretat per Ramon Nadal Giró com una oportunitat de donar un nova direcció a l’explotació de la finca. Va replantar la vinya i va construir, vint metres sota terra, la cava fundacional. Caves Nadal forma part de la marca europea “CORPINAT”, tot un compromís amb el territori i la qualitat, amb la producció de caves de llarga maduració, realitzats amb raïms propis, collits a mà i conreats ecològicament . 

De tornada al Pla del Penedès s’ha procedit a obrir la guardiola on s’havien anat dipositant els donatius i s’ha fet el recompte. Enguany la recaptació ha estat de 564 € que integrament es lliuraran a La Marató de TV3.

El recorregut, de 10 quilòmetres, perfectament organitzat i dirigit per en Toni Inglada del Centre Excursionista del Penedès s’ha realitzat segon el programa i temps previst. 

Del disseny del cartell es va fer càrrec  Marc Queralt del col•lectiu ecologista Bosc Verd i membre de “DeMomentSomTres” empresa de màrqueting digital.

Les gestions administratives i de coordinació han estat a càrrec de l’IEP.  

Agrair a totes les persones que han participat i convidar tothom a la VI edició que tot just acabada aquesta ja s’ha començat a preparar.

DGM. 






Obrint la guardiola: 564 € de recaptació. Gràcies a tothom per participar i fer d'aquesta activitat tot un èxit.

Va Caminada Popular Solidària en favor de La Marató de TV3: 564 € de recaptació