Taller de Memòria Oral - "Tocs de campana a la Vegueria Penedès"

12 de novembre de 2018




El taller sobre tocs de campana serà el dissabte 17 de novembre, a les 18h,  a la Sala d’Actes del Casal de Cultura (c/ del Molí, 29 bis) de Torrelavit, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El taller s’iniciarà amb una xerrada de Jesús Martínez, membre del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona, dels Campaners de Santa Maria de Montblanc i educador de Còdol Educació. A continuació es farà una taula rodona amb la participació de campaners de l’Arboç, Vilafranca del Penedès, Cubelles i Sant Pere de Ribes que explicaran la seva experiència, la transmissió dels seus coneixements, les singularitats dels tocs, etc. Finalment es convidarà a intervenir a persones del públic a explicar els seus records sobre els tocs de campanes.

L’objectiu és conèixer la situació en que es troba a la vegueria del Penedès aquest patrimoni cultural immaterial, ja que els tocs de campana han estat un important mitjà de comunicació i transmissió de sentiments dels pobles, com el dol, la festa, el perill, la pregària, etc.  

Els resultats d’aquest taller serviran per a complementar la recerca que està fent l’antropòloga Maite Hernández des de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. https://immaterialpenedes.cat/

El taller es obert a tothom i molt especialment a les persones que han estat o són campaners o campaners a les poblacions de la vegueria del Penedès.

Més informació al correu electrònic: iep@iepenedesencs.org o al telèfon 669882959.

Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs amb conveni amb l’Ajuntament de Torrelavit.

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Tarragona, l’Institut Ramon Muntaner i Obra Social La Caixa.

L'Institut d'Estudis Penedesencs, com antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya, participa en aquest programa de Tallers de Memòria Oral, que ja arriba a l’onzena edició.

Àngels Travé

 

 



Taller de Memòria Oral - "Tocs de campana a la Vegueria Penedès"