VI Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2019

14 de febrer de 2019L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ja han obert la sisena convocatòria de la Beca de recerca històrica «Terra d’Ateneus». Aquest ajut, dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball per l’Editorial Afers, vol incentivar l’elaboració de projectes centrats en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l’àmbit català i des del punt de vista històric. La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d’estudis locals i comarcals i el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dimecres 8 de maig de 2019. El veredicte es farà públic a finals de juny de 2019, mentre que el termini per a la realització del treball serà entre juliol de 2019 i juliol de 2020.

Segons les bases, la proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l’hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l’interès científic del projecte, la metodologia de treball i l’historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguin federats i als que tractin temes inèdits en la zona escollida.

La beca compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social de la Caixa.

Trobareu les bases de la beca a l'enllaç https://www.irmu.org/irmu/call/197.
Veure l'arxiu adjunt: beca_terra_ateneus_2019.pdf
VI Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2019Darreres noticies

Beca d'estudis feministes Nativitat Yarza 2019
23 de març de 2019


AVÍS
26 de febrer de 2019


Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2019
22 de febrer de 2019


Mor l'escultor Manuel Cusachs
16 de febrer de 2019