Free cookie consent management tool by TermsFeed L'IEP a Ràdio Vilafranca



L'IEP a Ràdio Vilafranca

14 de desembre de 2020



Programa emès a Ràdio Vilafranca el dilluns 14 de desembre de 2020, amb la presència de la presidenta de l’IEP, Dolors Garcia. En primer lloc ens parla de la presentació, el mateix dilluns, del catàleg de l’exposició «Tota pedra fa paret» a Bonastre, amb la participació de Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Roger Costa Soler, coordinador de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya. Una novetat serà que es tracta del primer acte que l’IEP retrasmatrà en directe, en streaming a través del canal Youtube de l’Institut. És una baula més en el procés que ha anant portant l’IEP aquesta pandèmia amb la creació de documentals i celebració de col·loquis i ponències a través de la plataforma Zoom.

El dimarts conferència col·loqui sobre Marmellar, a Sant Pere de Ribes, a càrrec de Jaume Palau Ràfols. També es parla de l’exposició «Quan la vida entra a l'escola. La Tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)» a la capella del Vinseum, que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Exposició amb documents sobre la tècnica Freinet, que va portar una revolució pedagògica a les escoles durant la segona república.

S’està pendent de poder durant la setmana de poder fer l’acte de presentació del segell dedicat a la capitalitat cultural del Vendrell. Passades les festes de Nadal es podrà fer l’acte de presentació del llibre «Un camí que ens porta a l’origen del Vendrell medieval». També es prepara el calendari de la comissió de patrimoni del Vendrell, dedicat aquest any al ferrocarril.