Free cookie consent management tool by TermsFeed L'IEP a Ràdio Vilafranca



L'IEP a Ràdio Vilafranca

11 de gener de 2021



Amb la presència de la presidenta de l’IEP. Dolors Garcia. Es fa una mica de repàs a les activitats de l’IEP al llarg del 2020, un any marcat per la pandèmia, i que ha significat per l’Institut l’entrada dels actes realitzats en línia per streaming i que, a més, queden penjats a la xarxa per facilitat el seu re-visionat.

També es parla del calendari de la secció de patrimoni del Vendrell, dedicat aquest any a la història del ferrocarril al municipi i a les seves dues estacions, la del Vendrell i la de Coma-ruga. Calendari que es pot descarregar de forma gratuïta en format PDF des del web de l’IEP.

Es recorda que aquest 2020 es tenien que haver realitzat les Jornades de Centres d’Estudis del Penedès, dedicades en aquesta edició als pobles abandonats. Si les circumstàncies ho permeten, es farà de forma presencial, altrament també serà una jornada en línia. De totes maneres, el centre de les jornades serà Olivella, municipi on hi ha el llogaret abandonat de Jafra.

Queden pendents diverses presentacions de llibres. El primer dedicat a l’abocador del Coll d’en Ferran. Un altre serà un atles literari, la Ciutat de Vilageltrú; el de Noms de lloc de Vilanova i la Geltrú. També la Revista del Penedès. Un altre llibre serà el Camí que porta a l’origen del Vendrell, i l’últim, el de conflictes del Penedès històric.

Es prepara, per Sant Jordi, un taller de memòria oral al patí del castell de Ribes relacionat amb el tema de les llegendes.

Durant l’any 2021 s’aniran presentant els vídeos dels debats i les ponències sobre les Jornades de pedra seca, que un cop editats per fer-los més accessibles, estaran disponibles a les xarxes de l’IEP.