Free cookie consent management tool by TermsFeed Trobada d'entitats culturals de l'Alt Penedès dins les jornades sobre l'associacionisme cultural



Trobada d'entitats culturals de l'Alt Penedès dins les jornades sobre l'associacionisme cultural

13 de maig de 2023



El dissabte 13 de maig de 2023 i al Casal de Vilafranca es van reunir una trentena de persones en representació de 21 entitats culturals de 10 municipis de l’Alt Penedès i algunes persones a títol individual en la Trobada organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració del Casal de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Les entitats abastaven un ampli ventall d’activitats culturals: patrimoni, història, teatre, dansa, art, esportiva, coral, natura, dones, alimentació, i algunes d’elles actuaven en diversos camps de la cultura. Els municipis representats per les entitats eren: Sant Pere de Riudebitlles, el Pla del Penedès, Vilafranca del Penedès, Castellví de la Marca, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia, Font-rubí, Vilobí, Subirats, i quatre entitats d’àmbit penedesenc.

El President del Casal donà la benvinguda als assistents i al llarg de més de dues hores les persones participants van debatre sobre el present de les seves entitats i les propostes de futur. La trobada va ser coordinada i dinamitzada per M. Teresa Sadurní (secretària de l’IEP) i Ramon Arnabat (president de l’IEP).

Pel que fa a la situació actual, totes les entitats van manifestar que han fet esforços durant els darrers anys per adaptar-se a la realitat actual, però es van assenyalar també diversos problemes que han d’afrontar en el present: manca de locals/espais per desenvolupar l’activitat cultural, manca de finançament públic, dificultats burocràtiques en la gestió de convenis i ajuts amb l’administració, dificultats per comunicar les activitats i per l’entrada de gent jove a les entitats.

Quan a propostes de cara a millorar la situació es van plantejar: la col·laboració entre entitats, la realització d’activitats conjuntes i transversals que abastin diferents àmbits culturals, respondre a les demandes de la gent jove, millorar la relació amb l’administració i simplificació de les gestions burocràtiques.