Free cookie consent management tool by TermsFeed Trobada d'entitats culturals de l'Alt Peneds dins les jornades sobre l'associacionisme culturalTrobada d'entitats culturals de l'Alt Peneds dins les jornades sobre l'associacionisme cultural

13 de maig de 2023El dissabte 13 de maig de 2023 i al Casal de Vilafranca es van reunir una trentena de persones en representaci de 21 entitats culturals de 10 municipis de lAlt Peneds i algunes persones a ttol individual en la Trobada organitzada per lInstitut dEstudis Penedesencs amb la collaboraci del Casal de Vilafranca i el Consell Comarcal de lAlt Peneds.

Les entitats abastaven un ampli ventall dactivitats culturals: patrimoni, histria, teatre, dansa, art, esportiva, coral, natura, dones, alimentaci, i algunes delles actuaven en diversos camps de la cultura. Els municipis representats per les entitats eren: Sant Pere de Riudebitlles, el Pla del Peneds, Vilafranca del Peneds, Castellv de la Marca, Torrelavit, Sant Sadurn dAnoia, Font-rub, Vilob, Subirats, i quatre entitats dmbit penedesenc.

El President del Casal don la benvinguda als assistents i al llarg de ms de dues hores les persones participants van debatre sobre el present de les seves entitats i les propostes de futur. La trobada va ser coordinada i dinamitzada per M. Teresa Sadurn (secretria de lIEP) i Ramon Arnabat (president de lIEP).

Pel que fa a la situaci actual, totes les entitats van manifestar que han fet esforos durant els darrers anys per adaptar-se a la realitat actual, per es van assenyalar tamb diversos problemes que han dafrontar en el present: manca de locals/espais per desenvolupar lactivitat cultural, manca de finanament pblic, dificultats burocrtiques en la gesti de convenis i ajuts amb ladministraci, dificultats per comunicar les activitats i per lentrada de gent jove a les entitats.

Quan a propostes de cara a millorar la situaci es van plantejar: la collaboraci entre entitats, la realitzaci dactivitats conjuntes i transversals que abastin diferents mbits culturals, respondre a les demandes de la gent jove, millorar la relaci amb ladministraci i simplificaci de les gestions burocrtiques.