Free cookie consent management tool by TermsFeed Presentació del projecte etnobotànic «Vincles al Garraf»



Presentació del projecte etnobotànic «Vincles al Garraf»

24 de maig de 2023



Aquest 24 de maig de 2023 s'ha fet la presentació, a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges, del treball d'investigació universitària d'etnobotànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, que forma part de la tesi doctoral de la farmacèutica Sílvia Ysamat (Sant Pere de Ribes, Garraf). Es tracta del «Vincles al Garraf», un projecte que s'ha mostrat a través del vídeo de la presentació, i que pretén recollit la memòria viva dels avis del territori sobre les plantes, memòria entesa com a patrimoni etnològic, és a dir, com a cultura.

Ara es vol cercar finançament per continuar endavant i així poder realitzar un documental que reculli totes les entrevistes que es van dur a terme en l’elaboració de la tesi, i d’aquesta manera poder completar aquest projecte etnobotànic, amb la conservació de la memòria dels pagesos grans sobre l’aprofitament de la vegetació del massís del Garraf.

El vídeo compta amb la presència de Josep Antoni Herrera, coordinador del parc natural del Garraf i vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs; i de Joan Vallès Xirau, catedràtic de botànica a la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.