Free cookie consent management tool by TermsFeed L’IEP vol que el catleg del paisatge del Peneds sigui clau en l’execuci del Pla TerritorialL’IEP vol que el catleg del paisatge del Peneds sigui clau en l’execuci del Pla Territorial

21 de maig de 2024L’Institut creu que el futur Pla no contempla, de manera rellevant, el nou catleg, al que solament se li va dedicar el 5% del temps emprat en la sessi de presentaci de l’avantprojecte.

El passat dimecres, Vilafranca va acollir la presentaci de l’avantprojecte del Pla Territorial del Peneds.

La sessi, que va durar al voltant d’unes tres hores, va servir per explicar de manera detallada els apartats del projecte, entre ells el nou catleg paisatgstic del Peneds, situat a l’annex de l’avantprojecte.

Tot i aix, entitats elaboradores d’aquest catleg, com l’Institut d’Estudis Penedesencs, creuen que l’explicaci d’aquest ltim apartat va ser menys acurada i ms curta del previst.

Per l’IEP, aquesta nova carta del paisatge, aprovada amb carcter previ pel Departament de Territori aquest mes de febrer, ha de ser l’element referencial del futur Pla Territorial. Per una banda, constata des d’un punt de vista ms detallat i supramunicipal la diversitat i riquesa paisatgstica del Peneds. I, per una altra banda, fixa per primer cop els objectius de qualitat paisatgstica de les 16 unitats de paisatge del territori.

s per aix, que Herrera creu que el catleg hauria de representar un captol ms de l’avantprojecte del Pla, i no sols una referncia de l’annex.

El nou catleg estar en exposici pblica fins al proper 7 de juny, moment en qu s’iniciar el procs d’aprovaci definitiva.