Free cookie consent management tool by TermsFeed FESTA DE LA RECERCA JOVE PENEDS – LLIURAMENT DELS PREMIS DE RECERCA PENEDS IEPFESTA DE LA RECERCA JOVE PENEDS – LLIURAMENT DELS PREMIS DE RECERCA PENEDS IEP

27 de juny de 2024El proppassat dijous 27 de juny de 2024 van ser atorgats els premis Peneds de Recerca organitzats per l’Institut d’Estudis Penedesencs en el marc de la Festa de la Recerca Jove Peneds celebrada a l’Espai Far de Vilanova i la Geltr.

A la primera convocatria d’aquests Premis s’hi presentaren un total de setze treballs de dotze centres educatius de tota la vegueria Peneds: quatre de l’Alt Peneds, quatre del Garraf, tres del Baix Peneds i un de l’Anoia. Tots els treballs centraven la seva recerca en mbits de coneixement ben diversos per d’mbit penedesenc: de l’enologia i la viticultura, passant pel medi ambient, la tecnologia, la histria, la cultura popular, l’educaci fins a la temtica de la perspectiva de gnere entre d’altres.

El veredicte del jurat, integrat per 10 persones de diversos perfils professionals, es va donar a conixer en el decurs de la Festa de la Recerca Jove Peneds que va comptar amb l’actuaci musical del grup de reggae Socarrel. Els Premis Peneds han estat patrocinats per Serveis Mdics Peneds, Rius i Rius assessoria vitivincola, XTA: Xarxa de Comunicacions Alternatives i el mateix Institut d’Estudis Penedesencs. Aquests Premis suposen un brillant inici del cam investigador dels joves de la vegueria.

Els premiats han estat Aina Ruiz de Castanyeda Gilbert de l'IES Joaquim Mir de Vilanova i la Geltr amb el treball titulat: La recepci de la llei de garantia integral de la llibertat sexual per part dels adolescents amb el tercer premi ex aequo compartit amb Jlia Segura Juncosa de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurn d’Anoia pel treball: Estudi comparatiu de diferents soques de llevat en el vi. Ambds premiats amb 400 lliurats per Jordi Bastardes de la XTA, Xarxa de Comunicaci Alternativa i per Ramon Arnabat de l’IEP.

El segon premi fou pel treball Les msiques de la Festa Major del Vendrell presentat per Antnia Lluch Juncosa de l’IES Andreu Nin del Vendrell. El premi dotat amb 750 fou lliurat per Sara Rius de Rius i Rius assessoria vitivincola.

El primer premi dotat amb 1.000 va ser pel treball Creaci d’un dispositiu d’optimitzaci agrcola presentat per Pau Mil Puig de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurn d’Anoia, i va ser lliurat per Josep Panyella de Serveis Mdics Peneds.

Prviament, va obrir l’acte Ramon Arnabat, president de l’IEP que assenyala les dues raons dels Premis: fomentar la recerca entre els joves i el sentiment penedesenc. A continuaci van intervenir Rosalia Mrquez, regidora de Joventut i Educaci de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltr que don la benvinguda a la ciutat i destac la importncia de la recerca entre els joves; i Pilar Rodrguez directora dels serveis territorials d‘Educaci del Peneds que destac la importncia d’estimular la recerca entre els joves com a llavor del futur. Tamb va intervenir el Dr. Carlos Moruno, jove membre de la Junta de l’IEP destacant la importncia de la recerca local entre els joves.

Ems a Canal Blau el 28 de juny de 2024.